A Subaru megdöntötte a Nürburgring-körrekordot

A Subaru most már a dobogó tetején áll a szedánok között a maga 6:57.5-ös idejével, amit a WRX STI Type RA NBR Speciallal sikerült kivívnia

Persze a Subaru nem egy utcai, sorozatgyártású autót küldött a Nürburgringre, a WRX STI Type RA NBR Special egy kifezetten a rekorddöntést célzó különleges építmény. A sima utcai autók között még mindig az Alfa Romeo Quadrifoglio a csúcstartó. A különleges Subarut a Prodrive építette, ami már 27 éve hoz megbecsülést és sikereket a japánoknak. Nem csoda, hisz most is egy rali-specifikus kétliteres boxermotorból hoztak ki 600 lóerőt!

A Subaru megdöntötte a Nürburgring rekordot

Az STI motort megerősítették, turbót tettek rá, ami több mint 1.7 barral nyomja a rendszerbe az extra levegőt. De ez kevés lett volna a rekordhoz, ezért még a FIA szabályainak megfelelő bukókeretet, váltót is kapott, extra széles Dunlop gumikat, valamint egy olyan aero-csomagot, ami majdnem plusz 300 kg leszorítóerőt termel végsebességnél, amit szintén sikerült kitolni 286 km/h-ra.

A hátsó szárny ráadásul automatikusan fel-le engedi magát attól függően, hogy kanyarban vagy egyenesben van az autó, optimalizálva az éppen szükséges leszorítóerő mennyiségét a minél nagyobb sebességhez.

"A WRX STI Type RA NBR Specialt azért hoztuk létre, hogy rekordot állítsunk fel, és felhívjuk a figyelmet a WRX STI RA típusra, amelyhez később az év folyamán juthat a nagyközönség. A WRX STI Type RA ígéretesnek tűnik, hatalmas teljesítménnyel és kiváló stílussal, valamint még jobb vezethetőséggel, mint a jelenlegi autó "- mondta a Subaru termék kommunikációs menedzsere, Dominic Infante.

A rekord számos szupersportautóra ráver, köztük a Lamborghini Aventador SV-re, a Mercedes-AMG GT R-re, a jelenlegi 911 GT3-ra, Dodge Viper ACR-re és a millió dolláros Porsche 918 Spyderre. Infante szerint az egyetlen ok, amiért nem próbáltak még jobban javítani a rekordon, hogy kifogytak a gumikból.

A leggyorsabb autó a Nürburgringen a Subaru

„Kb. egy másodpercet még tudtunk volna javítani.” – mondta rögtön a rekorddöntés után.

A Subaru megígérte, hogy nemsokára megosztják a rekordkört videón is!

Forrás:

Motortrend

Szerző: User Admin

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom