A Volvo XC60 sorozatgyártása megkezdődött

A Genfben bemutatott új generációs SUV elődje jól menő autónak számított, az XC90 kistestvérétől most még többet várnak a svédek

A kínai tulajdonban lévő Volvo kilenc éven keresztül gyártotta az első generációs XC60-at, ami kiváló eladási mutatókat generált világszerte, többek között hazánkban is. Az új generációnak megkezdődött a sorozatgyártása a svédországi Torslandában. Az első XC60-ban egy 254 lóerős, 2 literes motor dolgozik, Crystal White fényezéssel és T5 Inscripiton AWD jelzéssel van ellátva. A Volvo dél-karolinai, új üzemében is megkezdi majd a gyártást, előreláthatólag 2018-ban.

Volvo XC60 - Alapjárat

Kezdetben egy 190 lóerős D4 és egy 235 lóerős D5 dízelmotorral kedveskednek a gázolaj pártiaknak, 254 lóerős T5 és 320 lóerős T6 benzinmotorokkal pedig a benzinvérűeknek. A Volvótól később lehet számítani a 407 lóerős T8 hibridre.

Volvo XC60 - Alapjárat (3)

Négyzónás klímával és Android Auto és Apple CarPlay rendszerrel lesz felvértezve a SUV. Ezen újdonságok mellett a kormányerő-rásegítéssel rendelkező City Safety biztonsági rendszer , valamint az aktív kormányzással működő, frontális ütközést elkerülő megoldások is megtalálhatóak lesznek a szépreményű autóbanA BLIS, holttérfigyelő rendszer már szintén kormány-rásegítéssel működik, mérsékelve a sávváltás során felmerülő ütközési kockázatokat. A félautonóm vezetőtámogatás 130 km/h-s tempóig automatikusan kormányoz, fékez és gyorsít, de csak akkor, ha az útfelfestések jól érzékelhetőek a Volvo XC60 számára.

Volvo XC60 - Alapjárat (2)

A Volvo XC60 hazai indulóára 13,93 millió forint (D4 AWD Momentum), az első darabok várhatóan a nyár végén bukkannak majd fel a hazai utakon.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom