A What Car? szerint ez 2021 legjobb prémium sportautója

Brutális gyorsulás, egyedülálló vezetési élmény és zéró károsanyag-kibocsátás.

Egy teljesítményre kihegyezett, prémium sportautótól leginkább azt várjuk, hogy brutális teljesítménye mellett élvezetes és kimagasló vezetési élményt nyújtson. Emellett a legtöbb, hagyományos sportkocsival ellentétben praktikusnak és kényelmesnek kell lennie a mindennapi közlekedés során is.

Nem kizárt, hogy többen ördögtől való gondolatnak tartják, hogy ebben a kategóriában egy elektromos autó nyerjen, ám a Porsche Taycan a legékesebb bizonyítéka annak, hogy egy villanyos sportkocsi is éppen olyan kiválóan vezethető és használható legyen, mint a legjobb benzines riválisai.

két Porsche Taycan egymás mellett, szemből és hátulról

Még a belépő szintű Taycan 4S-nek is mindössze 4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből indulva elérje a 100 kilométer/órás tempót. Míg az izmosabb Turbo és Turbo S kiviteleknek még ennyi idő sem szükségeltetik a 100-as sprinthez. Tény, hogy a Tesla Model S még ennél is dinamikusabb gyorsulást kínál, ám a kaliforniai villanyautó menetdinamika tekintetében nem képes felvenni a versenyt a Taycannal. Vezethetőség szempontjából a stuttgarti gyártó első elektromos modellje ugyanis kivételesen precíz, nagyszerűen kormányozható, jó úttartással és tapadással rendelkezik a kanyarokban.

A különleges vezetési élmény, a gyönyörű utastér és a 400 kilométert meghaladó hivatalos hatótávolság mellett a Taycan négy felnőtt számára is kényelmes utazást tesz lehetővé, ráadásul mindennapos használatra is kiválóan megfelel. Azok számára, akik hosszabb távokat szeretnének megtenni, a nagyobb méretű akkucsomag jelenthet megoldást, amely 462 kilométerre növeli az egy feltöltéssel megtehető hatótávolságot.

Porsche Taycan utastere

Természetesen a legtöbben a leginkább az érces motorhangot hiányolják, amelyet egy BMW M5-östől, vagy egy Mercedes-AMG E63-tól alapfelszereltségként megkapunk. Bőven elegendő kárpótlást jelenthet számukra az a brutális teljesítmény és vezetési élmény, amellyel a Taycan jelen pillanatban a konkurensek fölé magasodik. Ha ilyenek leszenek a jövő sportautói, nem lesz okunk panaszra.Forrás:

What Car?

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A Corvette C8 nem nyerte el Chip Foose tetszését, ezért újratervezte

A legendás dizájner szerint az új C8-asból hiányzik a Corvette-ek jellegzetessége.

Tovább olvasom
786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

786 lóerővel érkezik Roush által megpöckölt Mustang

Roush Stage 3, avagy nagy, erőtől duzzadó és rendkívül gyors.

Tovább olvasom
A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A Ford GT 700 lóerős tuningszörnnyé változott a Mansory műhelyében

A német specialista a sportautó Le Mans-i sikerei előtt kíván tisztelegni.

Tovább olvasom
Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

Tovább olvasom