A Yamaha is ott lesz a Tokiói Autószalonon

Japán legnagyobb és a világ egyik legmeghatározóbb autókiállításán a Yamaha is képviseltetni fogja magát, olyan jövőbemutató technológiákkal, amiktől leesik az állad

A Yamaha egy tanulmányautóval készül a hamarosan kezdődő Tokiói Autószalonra. A leginkább motorjairól híres vállalat egyszer már 2 éve kint volt Japán legnagyobb autószalonján, 2015-ben a Sprots Ride tanulmányautójával, de ismét meg akarja mutatni, nem csak a kétkerekűek terén tud maradandót alkotni.

A Sport Ride konceptautó egy ultrakönnyű kétüléses sportautó volt, amit az iStream, Gordon Murray dizájner cége tervezett. Gordon neve, ha máshonnan nem is, onnan ismerős lehet, hogy ő volt a dizájnere a McLaren F1-nek. A gyártás során a lehető legkiterjedtebb módokon alkalmazták a szénszálas alkatrészeket, ez állítólag a gyártási költségeket is drasztikusan csökkentette.

Yamaha tanulmányautó a Tokiói Autószalonon

Az iStream platform egy könnyű, de egyben nagyon erős alváz, amelyre többféle többféle karosszériához igazodhat azáltal, hogy a különböző kompozit panelek révén kapcsolódik a vázhoz.

A Sport Ride tanulmányautó alig 750 kilót nyom, miközben alig 3,9 méter hosszú, így mind súlyával, mind méretével körülbelül a Lotus Exige-dzsel lehet egy kategóriába sorolni.

Yamaha Sport Ride tanulmányautó

A most bemutatásra kerülő tanulmányautóról egyelőre még nincs túl sok információ, de elképzelhetőnek tartják, hogy a Yamaha Motiv tanulmányautóban is használt ezer köbcentis, háromhengeres turbós motor egy áthangolt változatát használnák. A Motiv csakúgy, mint a Sport Ride az iStream platformra épül.

És hogy mivel készül még a Yamaha a világ egyik legnagyobb autókiállítására?

Lesz ott még motorozó robot (Motobot), egy négykerekű elektromos jármű – ami még távol áll attól, hogy autónak lehessen nevezni. De lehet majd látni tőlük egy nagyon futurisztikus motor-prototípust is, ami mintha egy science-fiction filmből pattant volna elő.

Motobot önvezető robot a Yamahától

A Motobot egy robot, amelyet úgy terveztek, hogy képes legyen használni átalakítás nélkül bármilyen motort. Elsődleges célként 198 km/h-s átlagsebességet szeretnének vele még az idén, 2017-ben elérni, de második fázisban már jócskán szeretnék javítani az eredményen. Mire a fejlesztés befejeződik, a Motobot önállóan képes lesz jobb eredményt produkálni a versenyzőknél is.

A Tokiói Autószalon a hónap végén, 2017. október 25-én fog kezdődni, a kiállítás november 5-éig tart.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom