Áprilisban érkezik az új Ford Focus

Hivatalosan is bejelentették, hogy április 10-én érkezik a negyedik generációs Ford Focus.

Az új Focus fejlesztése közben Joe Bakaj, a Ford európai termékfejlesztési alelnök elmondása szerint az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján dolgoztak és fejlesztettek a mérnökök. A Ford Globális fejlesztési stratégiájaként az európai fejlesztési csapat kizárólagos műve az új Mk4 Focus, a projekt vezetője a Ford kisautó guruja volt, Darren Palmer, akinek a nevéhez és teljes csapatához fűződik többek között az új Fiesta, a Ka+ és az Ecosport is.

Az új Focus várhatóan az Opel Astra riválisa lesz, a Ford Globális C-osztályú platformjára épül, csakúgy, mint az új Fiesta. Nemes egyszerűséggel csak ötajtós, csapotthátú verzióban lehet majd kapni. A háromajtós kivitel bevezetése helyett a Ford több fejlesztési alapot oszt el az érkező SUV-modellek között, ugyanis Jim Farely európai cégelnök véleménye az, hogy nem sokára a SUV-ok lesznek az új „családi autók”, így jobban megéri ezekbe a fejlesztésekbe fektetni az energiáikat.

Az új Focus várhatóan nem változik méreteit tekintve, viszont a tengelytáv 50 mm-rel szélesebb lesz, hogy ne maradjon el a riválisok hátsó lábterei mögött a Ford kínálta hely sem. 50 kg-mal lesz könnyebb, mint az előző generáció volt, valamint a hatékonyság volt a fő tervezési szempont. Ebből adódóan az egész autó aerodinamikáját is felfrissítik.

Ford Focus 2018

Ezenkívül egy új, tisztán elektromos változatot is indít a gyártó, amelyet Farley ígért 2017-ben. A vállalat hibrid modellekkel is kísérletezett, amelyek már sikeresek az Egyesült Államokban, de a Focus hibrid változata még nem biztos, hogy Európában is piacra kerül.

A Focus motorcsaládja tekintetében tisztességes a választék. Elérhető lesz az Ecoboost népszerű, 1,0 literes 3 hengeres motorjával, ami 99, 123 és 138 lóerős teljesítménnyel lesz választható, valamint 1,5 literes és 2,0 literes klasszikus benzinmotorral is amelyek teljesítménye 275 lóerőig bezárólag változik majd az adott verziótól függően, pl. az ST-kivitel esetében nyilván a magasabb teljesítményű motor lesz választható. Továbbá az új Focus ugyanazt a 6 fokozatú váltóboxot kapja, amit az európai automata verziók is.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

A Bugatti csúcsmodelljének új verzióját eredetileg a Genfi Autószalonon állították volna ki.

Tovább olvasom
Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Ez lenne a gyártó első tisztán villanyos kupéja.

Tovább olvasom
Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom