Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Bár ez a külsején egyáltalán nem látszik, az Ares S Projectjének a felszíne alatt valójában egy Chevy C8 Corvette rejtőzik. A kocsit az olasz Ares Design (a görög mitológiában a háború istene) cég álmodta és valósította meg Modenában.

A meglévő szupersportautókat teljesen friss külsővel újraértelmező vállalatot még 2013-ban alapította a Lotus korábbi ügyvezető igazgatója, valamint a Ferrari és a Red Bull egykori marketing mágusa, Dany Bahar. Az Ares Design emellett leginkább a Legends Reborn szériájáról lehet ismert, ahol olyan modern sportkocsikat változtatnak át klasszikus, ikonikus modellekké, mint például a Lamborghini Huracan vagy a De Tomasso Pantera.

Izgalmasan hangzik? Az Ares legfrissebb, S Project névre keresztelt víziójában fogtak egy nyolcadik generációs Chevrolet Corvette Stingray modellt és kukába hajították a komplett kasztniját. A megmaradt alumínium alvázra pedig készítettek egy vadiúj karosszériát, teljes egészében házon belül.

Ares S Project oldalról

Ares S Project hátulról

A terv az volt, hogy egy "hipersporkocsi dizájnját, és egy szupersportautó teljesítményét egy sportkocsi áráért” lehessen megvenni – legalábbis Bahar elmondása szerint. Az első kettő határozottan sikerült, ám ami az árcédulát illeti, kicsit félrecsúsztak a dolgok. Ugyanis nem kevesebb, mint 591 ezer amerikai dollárt (mai árfolyamon számolva közel 178,6 millió forintot) kell annak kifizetnie, aki szeretne egyet hazavinni a hamarosan elkészülő 24 darab S Projectből.

Ami a megjelenést illeti, tényleg sikerült egy kimondottan hiperautós külsőt készíteni a kocsinak, ami leginkább egy Koenigsegg és egy Bugatti szerelemgyerekének tűnik. A kasztni jelentős része – a súlycsökkentés jegyében – karbonból készült. Ám egy ilyen autóhoz igazán ütős teljesítményre is szükség van.

Ennek érdekében megtartották a C8-as Corvette 6,2 literes, V8-as erőforrását, ami eredetileg 495 lóerőt teljesít. Némi tuningolást követően – amelynek részleteivel kapcsolatban mélyen hallgat az Ares – sikerült a ménes létszámát 715-re duzzasztani, ami mellé 968 Nm forgatónyomaték társul.

Ares embléma az S Project orrán

Figyelembe véve a megjelenést, valamint a limitált példányszámnak köszönhető exkluzivitást, gyakorlatilag borítékolható, hogy pillanatok alatt gazdára fog találni az összes S Project. Bahar azt ígéri, a kocsinak fenséges, szívet melengető hangja lesz, és elnézve a technikai paramétereket, semmi okunk kételkedni a svájci üzletember kijelentésében. Emellett kiemelte, hogy vezetési élmény szempontjából egy roppant jól kezelhető, felhasználóbarát, akár napi használatra is simán alkalmas autót vehetünk az S Project formájában. Mondjuk garantáltan megnéznének, mikor ezzel ugrasz le a sarki kisboltba a reggeli zsömléért. De a hátfájásodnak határozottan nem tesz majd jót a sportos futómű és a minimalsita rugózás.

Azoknak mindenképpen tökéletes választás, akiket az olyan „tucatautókat” készítő gyártók, mint a Ferrari, a McLaren vagy a Porsche modelljei már nem elégítenek ki.

A hírek szerint az első példányokkal még az idei évben elkészül az Ares.Forrás:

Autoevolution

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom