Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Bár ez a külsején egyáltalán nem látszik, az Ares S Projectjének a felszíne alatt valójában egy Chevy C8 Corvette rejtőzik. A kocsit az olasz Ares Design (a görög mitológiában a háború istene) cég álmodta és valósította meg Modenában.

A meglévő szupersportautókat teljesen friss külsővel újraértelmező vállalatot még 2013-ban alapította a Lotus korábbi ügyvezető igazgatója, valamint a Ferrari és a Red Bull egykori marketing mágusa, Dany Bahar. Az Ares Design emellett leginkább a Legends Reborn szériájáról lehet ismert, ahol olyan modern sportkocsikat változtatnak át klasszikus, ikonikus modellekké, mint például a Lamborghini Huracan vagy a De Tomasso Pantera.

Izgalmasan hangzik? Az Ares legfrissebb, S Project névre keresztelt víziójában fogtak egy nyolcadik generációs Chevrolet Corvette Stingray modellt és kukába hajították a komplett kasztniját. A megmaradt alumínium alvázra pedig készítettek egy vadiúj karosszériát, teljes egészében házon belül.

Ares S Project oldalról

Ares S Project hátulról

A terv az volt, hogy egy "hipersporkocsi dizájnját, és egy szupersportautó teljesítményét egy sportkocsi áráért” lehessen megvenni – legalábbis Bahar elmondása szerint. Az első kettő határozottan sikerült, ám ami az árcédulát illeti, kicsit félrecsúsztak a dolgok. Ugyanis nem kevesebb, mint 591 ezer amerikai dollárt (mai árfolyamon számolva közel 178,6 millió forintot) kell annak kifizetnie, aki szeretne egyet hazavinni a hamarosan elkészülő 24 darab S Projectből.

Ami a megjelenést illeti, tényleg sikerült egy kimondottan hiperautós külsőt készíteni a kocsinak, ami leginkább egy Koenigsegg és egy Bugatti szerelemgyerekének tűnik. A kasztni jelentős része – a súlycsökkentés jegyében – karbonból készült. Ám egy ilyen autóhoz igazán ütős teljesítményre is szükség van.

Ennek érdekében megtartották a C8-as Corvette 6,2 literes, V8-as erőforrását, ami eredetileg 495 lóerőt teljesít. Némi tuningolást követően – amelynek részleteivel kapcsolatban mélyen hallgat az Ares – sikerült a ménes létszámát 715-re duzzasztani, ami mellé 968 Nm forgatónyomaték társul.

Ares embléma az S Project orrán

Figyelembe véve a megjelenést, valamint a limitált példányszámnak köszönhető exkluzivitást, gyakorlatilag borítékolható, hogy pillanatok alatt gazdára fog találni az összes S Project. Bahar azt ígéri, a kocsinak fenséges, szívet melengető hangja lesz, és elnézve a technikai paramétereket, semmi okunk kételkedni a svájci üzletember kijelentésében. Emellett kiemelte, hogy vezetési élmény szempontjából egy roppant jól kezelhető, felhasználóbarát, akár napi használatra is simán alkalmas autót vehetünk az S Project formájában. Mondjuk garantáltan megnéznének, mikor ezzel ugrasz le a sarki kisboltba a reggeli zsömléért. De a hátfájásodnak határozottan nem tesz majd jót a sportos futómű és a minimalsita rugózás.

Azoknak mindenképpen tökéletes választás, akiket az olyan „tucatautókat” készítő gyártók, mint a Ferrari, a McLaren vagy a Porsche modelljei már nem elégítenek ki.

A hírek szerint az első példányokkal még az idei évben elkészül az Ares.Forrás:

Autoevolution

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

10 darab, 900 lóerős Brabus Rocket készül 155 millió forintért

10 darab, 900 lóerős Brabus Rocket készül 155 millió forintért

A Brabus ezúttal a Mercedes-AMG GT 63 S-t vette kezelésbe.

Tovább olvasom
Az elektromos Ferrari Breadvan koncepció a jövőt vetíti előre?

Az elektromos Ferrari Breadvan koncepció a jövőt vetíti előre?

A EV technológia egyelőre még nem elég kiforrott a sportkocsikhoz.

Tovább olvasom
Futurisztikus Lancia Stratos koncepció a modell 50. születésnapjára

Futurisztikus Lancia Stratos koncepció a modell 50. születésnapjára

A Fulvia, a 037-es, a Stratos és a Delta nyomdokain: Lancia L Concept Homage.

Tovább olvasom
Az új, 480 lóerős Ford Mustang Mach 1 világszerte elérhető lesz

Az új, 480 lóerős Ford Mustang Mach 1 világszerte elérhető lesz

17 év kihagyás után, a Bullitt erejével tér vissza a V8-as amerikai fenevad.

Tovább olvasom