Az 1-es BMW-ből nem lesz szedán Európában

A legkisebb szedán BMW a jelek szerint egyetlen piacra, mégpedig a kínaira fog fókuszálni, globális szinten még évekig nem várható az értékesítése

A BMW nem fogja a Kínán kívül piacra dobni a szedán 1-es BMW-t, annak ellenére sem, legfőbb versenytársainál szerepel a palettán 1-1 kisméretű szedán. Az Audinál legalábbis ott van az A3 szedán és a Mercedes is bejelentette, hogy szedán kivitellel is színesítik az A-osztályt 2018-ra.

Miután a nem tervezik a szedán 1-es BMW-ket globálisan értékesíteni, a bajorok ezután is csak Kínában fogják eladni a legkisebb szedánt, ahol a Brillance-szel közösen gyártják a bajorok a fronthajtásos autót.

1-es szedán BMW

Európával ellentétben, ahol ha kisebb autókról van szó, a ferdehátúakat részesítik előnyben, Kínában mérettől függetlenül imádják a szedánokat.

„Nincsenek azonnali tervek, hogy Kínán kívül is értékesítsék az 1-es BMW-ket. A kezdeti jelek nagyon pozitívak.” – nyilatkozta ezt egy BMW-s forrás.

Ez a kijelentés, hogy nincsenek azonnali tervek a szedán 1-es BMW-k globális értékesítésére, egy kicsit csúsztatás, ugyanis készítettek már egy megvalósíthatósági tanulmányt ebben a témában. Azonban a tanulmányban az szerepel, hogy a 2021-ben megjelenő új generációt érdemes majd a világpiacon értékesíteni, nem a mostani kínai modellt.

Ferdehátú 1-es BMW

A BMW problémája a szedán 1-es globális értékesítésével kapcsolatban, hogy az kihatással lenne a 3-as sorozatú szedánok értékesítésére is. Ez alapból nem lenne probléma, hiszen a márkán belül tartaná a vásárlókat, jelenleg viszont nagyobb haszonnal tudják értékesíteni a 3-as, mint az 1-es BMW-ket és ez hatással lenne az elért profitra is.

„Nem akarunk úgy járni, mint az Audi, ahol a kisebb modell vásárlókat hódított el a nagyobb modell elől.” – mondta a BMW-s forrás, utalva arra, hogy bár az A3 szedán bevezetése sikernek mondható, de amióta megjelent, csökkentek az A4 eladások.

A BMW azt tervezi, hogy a következő generációs ferdehátú 1-es BMW-k hátsókerék-hajtását lecseréli elsőkerék-hajtásúra, hogy olcsóbb legyen a gyártás ezáltal. Ez várhatóan 2019-ben fog bekövetkezni és csak ezek után érkezhet a szerkezetileg azonos szedán változat is.

Forrás:

Ajánlott híreink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom