Az 1-es BMW-ből nem lesz szedán Európában

A legkisebb szedán BMW a jelek szerint egyetlen piacra, mégpedig a kínaira fog fókuszálni, globális szinten még évekig nem várható az értékesítése

A BMW nem fogja a Kínán kívül piacra dobni a szedán 1-es BMW-t, annak ellenére sem, legfőbb versenytársainál szerepel a palettán 1-1 kisméretű szedán. Az Audinál legalábbis ott van az A3 szedán és a Mercedes is bejelentette, hogy szedán kivitellel is színesítik az A-osztályt 2018-ra.

Miután a nem tervezik a szedán 1-es BMW-ket globálisan értékesíteni, a bajorok ezután is csak Kínában fogják eladni a legkisebb szedánt, ahol a Brillance-szel közösen gyártják a bajorok a fronthajtásos autót.

1-es szedán BMW

Európával ellentétben, ahol ha kisebb autókról van szó, a ferdehátúakat részesítik előnyben, Kínában mérettől függetlenül imádják a szedánokat.

„Nincsenek azonnali tervek, hogy Kínán kívül is értékesítsék az 1-es BMW-ket. A kezdeti jelek nagyon pozitívak.” – nyilatkozta ezt egy BMW-s forrás.

Ez a kijelentés, hogy nincsenek azonnali tervek a szedán 1-es BMW-k globális értékesítésére, egy kicsit csúsztatás, ugyanis készítettek már egy megvalósíthatósági tanulmányt ebben a témában. Azonban a tanulmányban az szerepel, hogy a 2021-ben megjelenő új generációt érdemes majd a világpiacon értékesíteni, nem a mostani kínai modellt.

Ferdehátú 1-es BMW

A BMW problémája a szedán 1-es globális értékesítésével kapcsolatban, hogy az kihatással lenne a 3-as sorozatú szedánok értékesítésére is. Ez alapból nem lenne probléma, hiszen a márkán belül tartaná a vásárlókat, jelenleg viszont nagyobb haszonnal tudják értékesíteni a 3-as, mint az 1-es BMW-ket és ez hatással lenne az elért profitra is.

„Nem akarunk úgy járni, mint az Audi, ahol a kisebb modell vásárlókat hódított el a nagyobb modell elől.” – mondta a BMW-s forrás, utalva arra, hogy bár az A3 szedán bevezetése sikernek mondható, de amióta megjelent, csökkentek az A4 eladások.

A BMW azt tervezi, hogy a következő generációs ferdehátú 1-es BMW-k hátsókerék-hajtását lecseréli elsőkerék-hajtásúra, hogy olcsóbb legyen a gyártás ezáltal. Ez várhatóan 2019-ben fog bekövetkezni és csak ezek után érkezhet a szerkezetileg azonos szedán változat is.

Forrás:

Ajánlott híreink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom