Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline mindössze egyetlen darabot készített a 400 lóerős Audi A1-ből.

A Formula-E szériában vitézkedő Daniel Abt, a népszerű tuner cég alapítójának fia vágott bele az A1-es projektbe, amelyhez a cég teljes műszaki szakértelmét hasznosították. A legnagyobb feladat a motor teljesítményének növelése volt.

Amint a képekből is látszik ez egy szélesített kasztnival felvértezett Audi A1, ez már megér egy misét. A Miatához hasonlóan magamat látom benne. Na de ez már egy másik sztori. Viszont az, hogy 400 lóerőt tud, az nem semmi.

Abt Sportsline One of One Audi A1 vezető oldala elölről

Ezt a teljesítményt nem az utcai 2 literes TFSI-ből csikarták ki, hanem az Audi TT Cup keretein belül használt blokkból. Annak ellenére, hogy ugyanúgy négyhengeres az erőforrás a versenyre való felkészítés miatt 345 lóerőre ugrott az a bizonyos szám. A további pacikat az ECU újra programozásával és kódolásával érték el, ez rengeteg időt vett igénybe.

Az Abt Sportsline One of One Audi A1 hátulról fotózva

Természetesen nem csak a motorhoz és a kasztnihoz nyúltak hozzá, kicserélték a teljes kipufogórendszert, amely két, egyenként 114 mm-es véget kapott. Ennek jóvoltából, fantasztikus hangja lett az autónak. Emellett még H&R rugókat és speciális Michelin gumiabroncsokat kapott.

Az Abt Sportsline One of One Audi A1 beltere

A beltérben is található pár érdekes módosítás, az anyagok tekintetében körülbelül minden Alcantara és sima bőr. A hátsó üléssor helyén karosszéria merevítés található. Végül, de nem utolsó sorban következzen a külseje. A mintázat Erik Aleksanjan munkájának végeredménye, aki többek közt Jon Olsson síversenyző RS6-ján is dolgozott.

A body kit még morcosabb és masszívabb megjelenést kölcsönöz a kisautónak. Az elöl, illetve hátul található diffúzorok is ízlésesek, a színválasztás pedig egyszerűen pazar. Az utasoldalon piros, a vezető oldalon matt fekete árnyalatban pompázik. A 19 colos felnik arany „aero gyűrűt” kaptak, utalva Daniel Formula-E-s szereplésére.

"Ez volt 2019 legnagyobb projektje, amely elég nagy kihívás volt a számunkra" - mondta Daniel.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom