Az Aston Martin DBX egy 550 lóerős V8 motorral érkezik

Az Aston Martin megerősítette a decemberben debütáló DBX crossover hajtásláncát.

Az Aston Martin bejelentette, hogy a Bentley Bentayga riválisának szánt DBX-et ugyanaz a Mercedes-AMG által beszerelt egység hajtja majd, amely a Vantage-ben és a DB11-ben is megtalálható. Vagyis a 4 literes, V8-as, twin-turbós erőforrás lapul majd a motorháztető alatt.

Az említett két modellben ez az egység 509 lóerő leadására képes, ez a DBX esetében 550-re emelkedik. A legjobban teljesítő Aston V8 700 Nm nyomatékot ad majd le a DBX-ben, ez a korábbinál 25 Nm-rel több.

Az Aston Martin DBX prototípusa hátulról fotózva menetközben

Az Aston még nem fedte fel az autó teljesítményére vonatkozó statisztikák egészét, de az igényekre való tekintettel, az biztos, hogy a végsebessége meghaladja majd a 290 km/órát. A gyártó azt állítja, hogy a DBX az eddigi legátfogóbb tesztrendszeren ment keresztül és azt állítják, hogy a Nürburgring Nordschleifén többször is nyolc perc alatti köridőt futott.

További érdekesség, hogy a Vantage-hez hasonló kanyarsebességgel és a DBS Superleggerához hasonló fékteljesítménnyel bír.

Az Aston Martin DBX prototípusának beltere

"Nagyon aprólékosan és odafigyelve végeztük a munkánkat annak biztosítása érdekében, hogy ennek a 4 literes twin-turbós V8 erőforrásnak a kalibrálása és hangolása egyaránt megfeleljen a hétköznapi használhatóságnak és a SUV tulajdonosok elvárásainak is. Ezeket hihetetlen dinamikával kapcsolatuk össze, hogy még vonzóbb legyen"- mondta Matt Becker főmérnök.

Az Aston Martin DBX SUV elölről fotózva menetközben

Várhatóan a V8 mellett az Aston később egy twin-turbós V12-essel is kínálja majd a DBX-et, majd 2020 után érkezik a hibrid változat is. A kémfotókon látszik, hogy a DBX prototípusának belsejében több kapcsoló és kezelőszerv hasonlít a Mercedesekben használtakkal, amelyeket az Aston Martinra jellemző egyedi anyagokkal egészítenek ki, hasonlóan az autógyártó meglévő modelljeihez.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom