Az Aston Martin új modellje úgy néz ki, mint egy kis Valkyrie

Az Aston Martin éppen a Ferrari 488 és a McLaren 720S versenytársán dolgozik.

A brit autógyártó új modellje inkább a Valkyrie-re hasonlít. Az Aston Martin elnöke, Andy Palmer megerősítette, hogy a közeljövőben az utakon is látható lesz a jármű.

„Valóban, nagyon hasonlít a Valkyrie-re. Amikor azt mondom, 'hasonlít', azt úgy értem, hogy egészen pontosan tudom, hogyan fog kinézni. Már a műtermünkben van egy életnagyságú modell” - mondta Palmer.

Aston Martin

„Mit tudnék róla mondani? Azonnal felismered, hogy Aston Martinról van szó” - folytatta. „A mai Aston Martinok sajátossága, hogy az A-oszlop mindig metszi az első kerekeket, mivel egy középmotoros autóban minden egység előbbre kerül. Vannak tehát kihívások a megfelelő kialakítással kapcsolatban. Még nem készültünk el teljesen. A tervezési irány viszont kifejezetten inkább a Valkyrie felé mutat, mintsem a Vantage felé” - tette hozzá.

2020-ban kerülhet bemutatásra az új Aston, melynek egyelőre sem a nevét, sem a hajtóegységének típusát nem lehet tudni. Palmer azt mondta, hogy versenyképes motorral készülnek, az Aston Martin pedig elkötelezett a V12-es motorok irányába, de azért a Mercedes ikerturbós, 4 literes V8-asa is kéznél van, ha szükség lenne rá.

Ami az autó külső kialakítását illeti, Palmer korábban azt mondta, hogy a „szénszálas bevonat nem a megfelelő megoldás”, mivel különböző területeken különböző anyagokra van szükség.

Aston Martin

Megjegyezte továbbá, hogy a legfontosabb a súly és az aerodinamika egy ilyen autó esetében. Való igaz, Palmer azon dolgozik, hogy 130 mérnökét Milton Keynes-be, a Red Bull főhadiszállásárá vigye, hogy együtt dolgozhassanak azokkal a szakemberekkel, akik a Valkyrie kialakításáért feleltek.

Adódik a kérdés, hogy célba veszik-e a nürburgringi körrekordot? Ez főleg annak fényében érdekes, miután a Porsche egy hihetetlen köridőt produkált nem is oly rég. Palmer nevetve válaszolt:

„Majd meglátjuk, vagyunk-e olyan gyorsak, mint egy LMP1-es autó. A miénk nagyon gyors lesz, az biztos. Minden fejlesztési lehetőségünket kihasználjuk, a Nürburgring tulajdonképpen a tesztközpontunk. Szeretnénk továbbra is vezetési élményt adni ügyfeleinknek” - tette hozzá.

Egy szó, mint száz, arccal 2020 felé várható egy 200 000 font (kb. 73 millió forint) körüli kis Valkyriet, mely egy nürburgringi körrekordra is veszélyes hajtóegységet kap.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom