Az Aston Martin V12 Speedster tető és szélvédő nélkül, de 700 lóerővel debütált

A gyártó talán eddigi legkülönlegesebb limitált kiadású modellje.

A rendkívül exkluzív Lagonda Taraf szedántól a Vulcanig az Aston épített néhány lenyűgöző nagyon limitált példányt. A tegnapi bemutató után pedig bővült a lista, méghozzá a V12 Speedsterrel, amelyet a cég Q részlege fejlesztett ki 12 hónap alatt a DBS Superleggera és a Vantage elemeit ötvözve.

Az Aston Martin V12 Speedster hátulról

A régi és új idők szellemét ötvözi a különlegesség, mivel felfedezhetők benne a 1953-as DB3S és az 1959-es DBR1 stílusjegyei épp úgy mint a 2013-as CC100 Speedster koncepció vonásai. A V12 Speedster maximalizálja a szabadság érzetét azáltal, hogy egyáltalán nincs teteje, akárcsak a napokban bemutatott Bentley Mulliner Bacalarnak, sőt, a McLaren Elvához hasonlóan a szélvédő is hiányzik. A 21 colos központosított felnikhez elöl 410 mm-es, hátul pedig 360 mm-es kerámia fékek kerültek.

Az Aston belseje felülről

Annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebb legyen, a kasztni nagy része szénszálból készül, amelyet a vezető és utas közti elválasztó esetében is használtak. Ez a gerinc hasonló a Ferrari Monza SP2-ben látottra. Az utastér is egy valóságos műalkotás, a bőrt krómmal és alumíniummal és egyéb érdekes megoldásokkal kombinálja a gyártó. További érdekesség, hogy egy kivehető bőrtáska helyettesíti a hagyományos kesztyűtartót.

Az Aston Martin belső tere

Az autó nevéből következtetni lehetett arra, hogy a meghajtásról egy turbós, 5,2 literes, V12-es blokk gondoskodik, melyhez egy nyolcsebességes ZF automata váltó csatlakozik. Ez továbbítja a becsült 700 lóerő és 753 Nm nyomatékot a hátsó tengelyre, ahol sperrdifi dolgozik. A tulajdonságainak köszönhetően 3,5 másodperc alatt eléri a 100 km/órát, a vége pedig elektronikusan 300 km/órában van maximalizálva.

Az Aston Martin már fogad rendeléseket, viszont csak 88 darabot készítenek a 950 000 dolláros, átszámítva 287 millió forintos autóból. A szerencsések 2021 első felében kaphatják meg a kulcsát.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

A Bugatti csúcsmodelljének új verzióját eredetileg a Genfi Autószalonon állították volna ki.

Tovább olvasom
Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Ez lenne a gyártó első tisztán villanyos kupéja.

Tovább olvasom
Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom