Az elektromos Porsche Cayman is megtartja a középmotoros elrendezést

Az optimális súlyelosztás érdekében az akkupakk a sofőr mögé kerül majd.

A következő generációs Porsche Cayman és Boxster egy olyan egyedi elektromos sportkocsi-platformra épül majd, amelyet úgy terveztek, hogy a jelenlegi középmotoros autó karakterét idézze, és amely a jövőben az Audi és a Lamborghini modellek alá is kerülhet.

Az e-core névre keresztel akkumulátorelrendezés révén a Porsche belépőszintű, villanyhajtású sportautóiban az üléspozíció és tömegközéppont is a lehető legalacsonyabbra fog kerülni.

A stuttgarti cég nemrég mutatta be a Mission R koncepciót, amely stílusjegyei alapján leginkább az elektromos Cayman/Boxster előfutárának tűnik. Igaz, a németek egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg a legkisebb Porsche modellek villanyosítását.

A Porsche elismerte, hogy a Mission R formaterve a cég jövőbeli elektromos modelljeinek dizájnját is meghatározza, és egyes stíluselemek hamarosan már a sorozatgyártású modelleken is láthatók lesznek. Ráadásul a prototípus méreteit tekintve is nagyon közel áll a Caymanhoz és a Boxsterhez. Nem csoda, hiszen a stuttgartiak egy 718 Cayman átalakított alvázára építették a Mission R koncepcióját.

Porsche Mission R koncepció szemből

A tanulmányautó tervezése során a középmotoros sportautók dizájnja volt az irányadó, így az akkumulátorcsomag – a jármű legnehezebb alkotóeleme – közvetlenül a sofőr mögé, de még a hátsó tengely elé került. Oda, ahol egyébként a belső égésű motor is lenne.

Michael Steiner, a Porsche technikai vezetője elmondta, azért választották a szokatlan megoldás, hogy az autó a lehető legalacsonyabb építésű legyen, ezáltal csökkenteni tudják a légellenállást. Ez az elrendezés segít az optimális súlyelosztásban és a kezelhetőség szempontjából is pozitív hatása van.

Porsche 718 Cayman szemből

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom