Az S-osztály jövője a jövő S-osztálya?

A Mercedes-Benz Vision EQS tanulmányautó mutathatja meg, hogyan képzelik el a németek az autózás csúcsát elektromos kivitelben.

A belsőégésű motorral szerelt modellek napjai meg vannak számlálva, nem csupán a kisautók esetében, hanem minden kategóriában. A V12-es motorral szerelt luxusautók kora hamarosan elér a végéhez. Ha tetszik, ha nem, az autózás csúcsát képviselő modellekben is hamarosan zümmögő villanymotor kerül a nagy lökettérfogatú erőforrások helyett. Jó lesz vagy sem? Ezt mindenki döntse el maga!

Mercedes-Benz Vision EQS tanulmányautó orr

A 2019-es Frankfurti Autószalonon a német autógyár megmutatta a világnak, hogyan képzeli el az elektromos autók luxusát, a Mercedes-Benz Vision EQS Concept ugyanakkor nem hivatott leváltani a mostani S-osztályt, mint modellt. Legalábbis egyelőre biztosan nem, a jövőben ez egyáltalán nem elképzelhetetlen. A tanulmányautó a gyártó elektromos modellpalettájához csatlakozhat hamarosan, ha egyáltalán.

Mercedes-Benz Vision EQS tanulmányautó hátulról

Kívülről nem igazán illik bele a márka mostani dizájnvilágába, mintha szándékosan el akarna különülni az S-osztálytól és attól, amit a jellemzően konzervatív luxuskategóriában megszokott a világ. Az autó orrán felismerhető az EQC elektromos szabadidő-autó „hűtőmaszkja” is, ami megerősíti, hogy nem egy forradalomról van szó (Mercedes-Benz S-osztály leváltása egy elektromos luxusautóval), hanem mintha az új modellel azt akarná felmérni a gyár, hogy mit szól a világ egy nagy elektromos szedánhoz.

Mercedes-Benz Vision EQS tanulmányautó műszerfal

Minthogy egy koncepcióautóról van szó, mind dizájnban, mind pedig technológiában jócskán túlmutat a mai színvonalon. Ott vannak például az ultramodern LED-es első fényszórók, melyek képesek 3 dimenziós megjelenítésre és hologramhoz hasonló képek kivetítésére is, vagy ott van a minimalista belső kialakítás, ahol már nem találkozni fizikai gombokkal csak érintőképernyőkkel, gesztusvezérléssel és head-up displayekkel.

Mercedes-Benz Vision EQS tanulmányautó hátsó logó

A hajtásláncáról egyelőre nincsenek pontos információk, annyit közölt a Mercedes, hogy egy feltöltéssel akár 650 kilométert is képes lesz megtenni a WLTP mérési ciklus szerint az elektromos luxusautó. Ami a menetteljesítményeit illeti az EQS 4,5 másodperces gyorsulásra és 200 km/h-ás maximális sebesség elérésére lesz képes. Ami még érdekes, hogy a bemutatón nem igen esett szó az autó önvezető képességeiről, tehát ezt még vezetni kell. És lehet is, állítólag 2020 végén gyártásba kerülhet.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom