Az új főnök csökkentené a Mercedes-AMG paletta méretét

A jövőben szorosabbra fűznék az együttműködést a Forma-1-es motorokat gyártó HPP részleggel.

A Mercedes-AMG két régóta várt modellt fog bemutatni a 2021-es Müncheni Autószalonon: érkezik a teljesítményre kihegyezett, tisztán elektromos EQS AMG, valamint a Mercedes-AMG GT 63 E Performance, amely a cég valaha volt legerősebb modellje. A két autó bemutatója azonban távolról sem azt jelenti, hogy az AMG paletta tovább fog bővülni.

Philipp Schiemer, az AMG új főnöke ugyanis Münchenben arról beszélt, hogy csökkenteni szeretné a vállalat által kínált modellek számát. A változás nem érinti a paletta csúcsán található autókat, azonban a belépőszintű modellek közül néhány megszűnhet.

Schiemer elismerte, hogy elődje, a jelenleg már az Aston Martin vezérigazgatói posztját betöltő Tobias Moers révén az AMG egyedülálló pozíciót vívott ki magának a teljesítményorientált autók piacán. Ennek ellenére azt szeretné, ha a vállalat kicsit csökkentené a palettájának méretét, ugyanis a németek egy kifejezetten elektromos autók számára kifejlesztett platform elkészítésén dolgoznak. Ahhoz, hogy biztosítani tudják az ehhez szükséges anyagi hátteret, kénytelenek beáldozni a kisebb modellek fejlesztésére szánt keretet.

Mercedes-AMG GT 63 E Performance szemből

Az új architektúra lehetővé fogja tenni a mérnökök számára, hogy sokkal kifinomultabb műszaki és aerodinamikai megoldásokat alkalmazzanak az új AMG autókban. Ez pedig azt jelenti, hogy a divízió jövőbeli termékei kevesebb alkatrészen fognak osztozni az alapjukat jelentő Mercedes-Benz modellekkel.

Ennél is fontosabb, hogy Schiemer a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik a High Performance Powertrains (HPP) részleggel, ahol a cég Forma-1-es motorjai készülnek, ugyanis szeretné, ha az F1-ben alkalmazott filozófia a közúti modellekben is megjelenne.

Mercedes-AMG GT Black Series szemből, driftelés közben

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom