Az új Lamborghini Huracan Technica a tökéletes utcai szuperautó

Bár a károsanyag-kibocsátási szabályok egyre szigorúbbak, a bolognai sportkocsiban továbbra is egy V10-es motor dübörög.

Az új Lamborghini Huracan Technica az olasz márka középmotoros, V10-es sportautójának legújabb verziója. Az új csomagot pedig kimondottan arra tervezték, hogy a maximális teljesítményt biztosítsa a közúti közlekedés során. A palettán a belépőszintű EVO és a nagy leszorítóerőt biztosító STO kivitelek között foglal helyet.

A Technica hajtásáról ugyanaz a 640 lóerős és 565 newtonméter leadására képes, 5,2 literes V10-es motor gondoskodik, amivel az STO-ban is találkozhatunk. A hátsókerék-kormányzásnak köszönhetően sokkal otthonosabban érzi magát a mindennapos közlekedés során.

Lamborghini Huracan Technica oldalról

A Technica száraz tömege 1379 kiló, így 10 kilóval könnyebb, mint az Huracan EVO, ami főként az alapfelszereltség részét képező karbon-kerámia fékeknek köszönhető. Ugyanakkor 50 kilóval súlyosabb, mint a versenypályára optimalizált STO.

Lamborghini Huracan Technica hátulról

Összességében a Technika mindössze 3,2 másodperces 0-100-as sprintidővel rendelkezik. Ez csupán 0,2 szekundummal gyengébb annál, amit az STO produkál. 325 kilométer/órás végsebességének köszönhetően a legújabb verzió 15 kilométer/órával gyorsabb, mint az STO.

Lamborghini Huracan Technica utastere

A Technica ugyanúgy dupla lengőkaros felfüggesztéssel, illetve elektromágneses lengéscsillapítókkal rendelkezik, akárcsak az STO. A műszaki változtatások közé tartozik a fékhűtés rendszerének továbbfejlesztése és a kipufogórendszer módosítása, hogy a V10-es megfeleljen a legújabb károsanyag-kibocsátási normáknak. Az aerodinamika és a karosszéria változásainak köszönhetően a Technica légellenállása 35 százalékkal jobb, mint amire az EVO kivitel képes.

Forrás:

Car Throttle

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom