Batmobillá változtatja a Toyota Suprát a Liberty Walk

A 382 lóerő mellé egy új Yaris áráért brutális karosszériaszélesítést kapunk.

Az autórajongók körében a közösségi média felületein az ötödik generációs Toyota Supra vitte a pálmát 2019-ben. Majd egy rövid időre a C8-as Corvette vette át a stafétát, hogy aztán a képzeletbeli dobogó felső fokán átadja a helyét a 2021-es Ford Broncónak. Ám a Liberty Walk legújabb, Wild Widebody névre keresztelt csomagjának köszönhetően a Supra népszerűsége garantáltan új lendületet fog kapni.

A feltűnő, radikális megoldásairól ismert tuningspecialista még júniusban adott ki néhány előzetes képet a sportautóhoz készülő, erősen JDM érzetű karosszériaszélesítő csomagjával kapcsolatban. Mostantól pedig már hivatalosan is meg lehet rendelni a pakkot, ízlés szerint karbon vagy üvegszálas kivitelben.

A cégalapító, Wataru Kato úgy nyilatkozott, a cél az volt, hogy olyan formába öntsék a klasszikus japán Zokusha stílust, amely a fiatalabb generációk számára is érthető és fogyasztható. Így született meg ez a szélesítő készlet, amelynek köszönhetően a Supra leginkább egy valódi Batmobilra emlékeztet.

Liberty Walk Toyota Supra hátulról

Liberty Walk Toyota Supra szemből

Ez a stílusirányzat a távol-keleti ország illegális utcai versenyeinek gyümölcse, amely a II. világháborút követően alakult ki. És bár a különféle módosítások az idők során jelentősen változtak, a főbb ismérvek változatlanok maradtak: szélesített kasztni, hosszan előrenyúló szplitter, háromrészes felniszett, jelentős kerékdőlés és brutális kipufogórendszer, amelynek csöve gyakran jóval az autó teteje fölé nyúlik.

A Zokusha-stílust gyakran mossák össze a Bosozokuval, ám utóbbi eredetileg és elsősorban a japán motoros bandák körében hódított a ’80-as, ’90-es évek folyamán.

Visszatérve a Liberty Walk aero csomagjához, az üvegszálas (FRP = fibre reinforced polymer) készletért 14 850 amerikai dollárt (aktuális árfolyamon számolva közel 4,5 millió forintot), míg a karbon (CFRP = carbon fibre reinforced polymer) változatért 15 950 dollárt (nagyságrendileg 4,7 milló forintot) kell fizetnie annak, aki szeretné a Toyotáját még agresszívebb megjelenésűvé változtatni.

Liberty Walk Toyota Supra hátulról

Ezért a pénzért új első szplittert, hátsó diffúzort, első és hátsó lökhárítót, extraszéles sárvédőíveket, szinte a földet súroló küszöböt és egy akkora hátsó légterelőt kapsz, amit még Lewis Hamilton is megirigyelne.

Ám az összkép csak a Liberty Walk AirRex légrugózásával válik igazán teljessé. Ez az „alapcsomagon” túl további 7900 dollár (kicsit több, mint 2,3 millió forint) kiadást jelent.

Természetesen az egyes karosszériaelemeket külön-külön is meg lehet rendelni a Liberty Walktól. Az első lökhárítóért 2750 dollárt, a motorháztetőért 3080 dollárt, míg a hátsó szárnyért 3850 dollárt kell leszurkolni az asztalra.

A hírek szerint Libety Walknál úgy ítélték meg, hogy a Supra motorjához nem kell hozzányúlni, hiszen a „belépő szintű”, 2 literes, turbós, négyhengeres erőforrás is 255 lóerős teljesítményre és 400 Nm nyomaték leadására képes. Míg a 3 literes, turbós, hathengeres egység 382 lóerőt és 498 Nm forgatónyomatékot produkál. Ennek köszönhetően 4,3 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

Forrás:

Autoevolution

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom