BMW szerint az XM SUV újraértelmezi a kimagasló teljesítményt

A tökéletes úttartásról egy rendkívül kifinomult felfüggesztés gondoskodik.

A tavaly bemutatott Concept XM-en alapuló BMW XM egy kimondottan erős plug-in hibrid hajtáslánccal rendelkezik. Mivel M-es autóról van szó, nem csak gyorsaság, de a kiváló kezelhetőség is kötelező elvárás a modellel szemben. Ugyanakkor a nürburgringi tesztről készült videók tanúsága szerint az SUV még nagyon távol áll az M-es modellek teljesítményétől. Ezt a BMW is felismerte, így az idei év végére tervezett bemutató előtt még bőven van lehetősége módosítani az autón.

BMW XM szemből, menet közben

Szemben a 750 lóerős Concept XM-mel, a sorozatgyártásra szánt verzió 650 lóerőt és 800 newtonméter forgatónyomatékot ad le, és az ígéretek szerint 50 kilométert lesz képes tisztán elektromos hajtással megtenni. A BMW elmondása alapján a modell fejlesztése már a végső stádiumban tart, és az XM újra fogja értelmezni mindazt, amit a kimagasló teljesítményről, és a luxusról eddig gondoltunk. Ráadásul már azt is tudni lehet, hogy egy, a Competition modellekhez hasonló, mintegy 100 lóerővel nagyobb teljesítményű változat is érkezni fog az SUV-ból.

BMW XM hátulról, menet közben

Ennek érdekében a mérnökök megalkották az első hibrid-specifikus M xDrive összkerékhajtási rendszert, amely egy elektronikusan vezérelt differenciálzárat tartalmaz a hátsó tengelyen. Emellett a BMW adaptív M Professional felfüggesztést, modellspecifikus rugókkal és elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal látta el az SUV-t. A német gyártó első ízben használja M-es autóban a 48 voltos technológiával működő elektromechanikus menetstabilizáló rendszerét. Ennek munkáját segíti az Active Roll Comfort funkció, ami csökkenti a karosszéria himbálását az egyenetlen útfelületeken.

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A Porsche nagyobb profitot lát az elektromos modellekben

A német gyártó pénzügyi igazgatója szerint a villanyautókban nagyobb potenciál rejlik, mint a belső égésű motorral hajtott járművekben.

Tovább olvasom
Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Kémfelvételeken a Ferrari SF90 Versione Speciale

Az olasz gyártó ráncfelvarrást eszközölt az alapmodellen, a speciális verzió 2023-ban érkezhet, és akár az 1000 lóerős teljesítményt is átlépheti.

Tovább olvasom
Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

Plug-in hibrid hajtásláncot kap a Lamborghini Huracan

A sportautó hajtásláncának szívét egy V8-as vagy V10-es motor adja majd.

Tovább olvasom
A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A Bentley megmutatta a Bentayga csúcstechnológiás Airline Seat ülését

A luxus SUV utastere megszámlálhatatlanul sok módon szabható a vásárlók igényeire.

Tovább olvasom