Bővül a győri Audik palettája

2018-tól Magyarországon készül az Audi Q3 kompakt divatterepjáró, mely a gyár 25. évfordulójának legékesebb ajándéka lehet

Czechmesister Mónika, az győri cég kommunikációs vezetője elmondta, hogy az új Q3 gyártásának beindításához idén 90 ezer négyzetméteres üzemet építettek fel, ahol az emberi munkát 700 robot segíti majd. Az Audi kompakt SUV-jának sorozatgyártása 2018-tól a győri gyárban kezdődik meg, és kiderült, hogy néhány Q3 karosszéria már el is készült itthon.

Az Audi Q3-ast Európában eddig Martorellben, Spanyolországban gyártották, itt viszont befejeződik az összeszerelés, a gyártás áthelyezéséről van szó. A németek körülbelül annyi autót és motort gyártanak Győrben, mint az előző években, de jövőre jelentős kapacitásnövekedés várható, ami egyrészt a Q3-as eljövetelének és a villanymotorgyártás megindulásának tudható be. Az elektromotorok győri próbagyártása nem is olyan rész kezdődött meg, 2018-ban ezt a tömeggyártás követheti.

Audi Q4

Czechmeister Mónika szerint az Audi Hungária szívesen áll az új kihívások elé, így a jövőben számíthatunk arra, hogy az Audi Győrben kezdi meg a tisztán elektromos hajtásláncú modell gyártását. Szerinte a győri gyár rendkívül rugalmas és terhelhető, a számos másik Audi-üzemmel versenybe száll majd az új elektromos autók gyártásának elnyeréséért. A németek első villanyautója várhatóan Brüsszelben fog elkészülni és 2018 végétől lesz kapható.

Audi Q3

Az Audi Győrben a következő modelleket gyártotta eddig: A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és TT Roadster. Ezek közé érkezik majd 2018-ban a Q3, egy évre rá pedig a Q4. A fő attrakciónak számító Q8-as csak 2019-től gördülhet le a gyártósorokról, de nem hazánkban, hanem Pozsonyban. Ezen Q-modellek sajátossága, hogy még egyik sem lett hivatalosan bejelentve, és míg a Q4 és a Q8 teljesen vadonatúj modellek, addig a Q3-at már 2011-óta gyártják, Győrben már a második generációs kiadás készülhet.

Audi Q8

A megszellőzetett információk szerint az új Q3 hosszabb és nagyobb tengelytávú lesz, a csomagtartó mérete is bővül, illetve új motorokat kap. Lesz majd belőle plugin hibrid is, az RS csúcsmodell kapcsán pedig 400 lóerős teljesítményt lebegtettek meg. Az sincs kizárva, hogy egy tisztán elektromos Q3 is érkezik, mely a Volkswagen E-Golf továbbfejlesztett hajtásláncát használja majd.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom