Bővül a győri Audik palettája

2018-tól Magyarországon készül az Audi Q3 kompakt divatterepjáró, mely a gyár 25. évfordulójának legékesebb ajándéka lehet

Czechmesister Mónika, az győri cég kommunikációs vezetője elmondta, hogy az új Q3 gyártásának beindításához idén 90 ezer négyzetméteres üzemet építettek fel, ahol az emberi munkát 700 robot segíti majd. Az Audi kompakt SUV-jának sorozatgyártása 2018-tól a győri gyárban kezdődik meg, és kiderült, hogy néhány Q3 karosszéria már el is készült itthon.

Az Audi Q3-ast Európában eddig Martorellben, Spanyolországban gyártották, itt viszont befejeződik az összeszerelés, a gyártás áthelyezéséről van szó. A németek körülbelül annyi autót és motort gyártanak Győrben, mint az előző években, de jövőre jelentős kapacitásnövekedés várható, ami egyrészt a Q3-as eljövetelének és a villanymotorgyártás megindulásának tudható be. Az elektromotorok győri próbagyártása nem is olyan rész kezdődött meg, 2018-ban ezt a tömeggyártás követheti.

Audi Q4

Czechmeister Mónika szerint az Audi Hungária szívesen áll az új kihívások elé, így a jövőben számíthatunk arra, hogy az Audi Győrben kezdi meg a tisztán elektromos hajtásláncú modell gyártását. Szerinte a győri gyár rendkívül rugalmas és terhelhető, a számos másik Audi-üzemmel versenybe száll majd az új elektromos autók gyártásának elnyeréséért. A németek első villanyautója várhatóan Brüsszelben fog elkészülni és 2018 végétől lesz kapható.

Audi Q3

Az Audi Győrben a következő modelleket gyártotta eddig: A3 Limousine, A3 Cabriolet, TT Coupé és TT Roadster. Ezek közé érkezik majd 2018-ban a Q3, egy évre rá pedig a Q4. A fő attrakciónak számító Q8-as csak 2019-től gördülhet le a gyártósorokról, de nem hazánkban, hanem Pozsonyban. Ezen Q-modellek sajátossága, hogy még egyik sem lett hivatalosan bejelentve, és míg a Q4 és a Q8 teljesen vadonatúj modellek, addig a Q3-at már 2011-óta gyártják, Győrben már a második generációs kiadás készülhet.

Audi Q8

A megszellőzetett információk szerint az új Q3 hosszabb és nagyobb tengelytávú lesz, a csomagtartó mérete is bővül, illetve új motorokat kap. Lesz majd belőle plugin hibrid is, az RS csúcsmodell kapcsán pedig 400 lóerős teljesítményt lebegtettek meg. Az sincs kizárva, hogy egy tisztán elektromos Q3 is érkezik, mely a Volkswagen E-Golf továbbfejlesztett hajtásláncát használja majd.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom