Dizájn és teljesítmény terén is megújult a Lexus NX

A Lexus szinte teljesen átformálta az új városi terepjáróját, a fejlett biztonsági csomag alapfelszereltségnek számít majd

A japánok átrajzolták az első lökhárítót, frissítették a felső részét a hűtőrácsnak, új, függőleges elemek alkotják a rács belső részét, a ködlámpák pedig a lökhárító sarkára költöztek. A hátsó fertályon a Lexus bővített a lökhárítón, hosszabbra szabta a lámpákat, nagyobbak lettek a kipufogóvégek. A csomagtér ajtó nyitásához és csukásához elég csak a lábfejedet elhúzni a lökhárító alatt.

lexus nx

Az autó belsejében egy 26 cm-es kijelző meredezik, egyszerűbb HVAC vezérlővel. A középkonzolon elhelyezkedő touchpad nagyobb, mint korábban, a kartámaszt is átformálták a kényelem érdekében. Fémből készült elemekkel dobták fel a kabint, köztük a váltógombbal és a kilincsekkel.

2018 Lexus NX dashboard

A simább futás és kezelhetőség érdekében a Lexus új, adaptív változó felfüggesztéssel látta el az autót, ugyan azzal a rendszerrel, mint az LC 500-at. Hatékonyabb lengéscsillapítók, rugók és stabilizátor rudak, az új NX a gyártó szerint kisebb szögben képes megfordulni. Az erő a már ismert 2.0 literes turbós négyhengeresből érkezik, ez a motor található az NX200t-ben és az NX300-ban is. A hibrideknek meghagyták az NX300h jelölést, 2.5 literes motor párosul egy elektromotorral. Az atlétikusabb NX F Sport 2018-ban érkezhet majd.

2018 Lexus NX

A 2018-as NX-ben alapfelszereltségnek fog számítani a Lexus Safety System + biztonsági csomag, amely magába foglalja az ütközés megelőző rendszert, adaptív sebességszabályozást, sávtartó rendszert és automata fényszórókat. Az új Lexus NX várhatóan ősszel kerül majd az autószalonokba.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom