Ebből a brutális Lamborghiniből mindössze 1 darab készül

A szerencsés vásárló nevét még nem hozták nyilvánosságra, mindenesetre ő lesz az egyedüli a világon, akinek ilyen gépe van

Egy különleges „öszvért” készített a Lamborghini a versenyistállójának segítségével. A Squadra Corse ezúttal is kitett magáért, és megalkották az első olyan gépet, melyből mindössze egyetlen példányt gyártanak. Az SC18 Alston fantázianevű jármű tervezésnél bevonták a leendő tulajt is, így az ő igényeihez is igazították az autót. Az alapot az Aventador SVJ adta, többek közt az első fényszóró is erre utal. Az orr-részre méretes kopoltyúkat vágtak, melyek egy kicsit a Huracán Super Trofeo EVO kivitelre hajaznak.

Lamborghini SC18 Alston elölről

A szupersportautó farát elnézve pedig a Centenario modell jut az eszembe, azon voltak ehhez hasonló, elnyújtott féklámpák. Az óriási hátsó szárny pedig a Venenóról lehet ismerős, de említhetném újra a Huracán legdurvább változatát, mert azon is ehhez hasonló légterelő található. A piros-fekete színösszeállítás pedig a Sesto Elemento modellnek állít emléket. Mivel a kasztni nagy része karbonszálas anyagból készült, ezért fényezéssel nem sok helyen lehet találkozni, az összhatás mindenesetre magáért beszél.

A motor felett kialakított 12 darab szellőzőnyílást már a versenyeken korábban tesztelték, és mind a leszorítóerő, mind pedig a motor hűtésének szempontjából előnyösnek bizonyult. Az autó mindössze 11 centire terpeszt a földtől, elöl 20, hátul pedig 21 colos kerekeken. A felniket egyébként szintén egyedi, színkódos Pirelli P Zero Corsa gumikba húzták, melyeket ehhez a típushoz fejlesztettek.

Lamborghini SC18 Alston fentről

A hajtást az Aventador SVJ-ben is dolgozó 6,5 literes V12 valósítja meg, mely ebben az autóban 770 lóerőt és 720 Nm-t produkál. A motor egy 7 sebességes automata váltón keresztül hajtja a kerekeket, a gázok elvezetéséről és a megfelelő hangzásról pedig egy egyedi kipufogórendszer gondoskodik. A gyorsulási adatokról nincsenek hivatalos információk, de jó eséllyel 2,8 másodpercnél is kevesebb kell neki a 0-100-as sprinthez.

Belül mindent Alcantarába húztak, továbbá a kagylóülések is karbonszálas anyagból készültek a súlycsökkentés érdekében. Habár ez a szörnyeteg közúti közlekedésre is alkalmas, ugyanakkor ez egyértelműen a versenypályára született. A teljes aerodinamikai csomag és a technika hangolása is arra lett kihegyezve, hogy minél gyorsabb köröket fusson. A gyártó szerint nem ez volt az utolsó példa arra, hogy a Squadra Corse segítségével készítsenek utcai autót.

Lamborghini SC18 Alston hátulról

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom