A Supránál is gyorsabb Tesla

A Tesla Model 3 bizony tartogat még néhány meglepetést: például gyorsabb, mint egy Toyota Supra...

A Tesláról általában mindenkinek egy elektromos, hiper elegáns, önvezető autó jut eszébe, ami biztonságos, környezettudatos, kényelmes, halk és helyetted parkol. Van itt azonban még egy adat, veri a Toyota Suprát sebesség tekintetében.

Meglepődtél? Én is. Hiszen a Model 3 éppen az, amit a gyártó szántszándékkal elérhetőbb áron, olcsóbb gyártási költségekkel dobott piacra, a sorozatgyártást és nagy mennyiségű eladást megcélozva. Nem vártam, hogy kultikus sportautókat verő gyorsulással fog érkezni a Tesla Model 3.

Nevezzük meg a számokat is, ne csak meseként kezeljük a tényeket. Az amerikai DragTimes fogott egy Model 3-at és lemérte a gyorsulását: az eredmény meghökkentő. A gyártó által kiadott gyorsulási adatokat jóval felülmúlja a Tesla Model 3, hiszen a megadott 5,1 mp helyett 4,663 mp, amíg eléri a 100 km/h-ás sebességet. Ezzel pedig jobb eredményt produkál, mint a legendás Toyota Supra.

Keringenek hírek, hogy a Tesla a továbbiakban beteszi majd a Model S-ből már ismert Ludicrous Mode-t a Model 3-ba is, ami egy 2.8 mp-es gyorsulást jelent majd, illetve érkezik a négykerék meghajtású verzió is. A Tesla Model 3 körülbelül 35.000 dollár, azaz megközelítőleg 10 millió forintos áron lehet hozzájutni, ami valóban sokkal olcsóbb, mint elődei.

Tesla gyár

A Tesla 2017-ben jelentette be a Model 3-at, és még ebben az évben elkezdődött a gyártás Amerikában. Ekkor még csak a hosszú élettartamú akkumulátorral szerelt verziót gyártották, plusz elkezdték az autó értékesítését is egy szűk körben. Az első kulcsot Ira Ehrenpreis, a Tesla igazgató tanácsának egy tagja vehette kezébe.

2018-ban a gyártó elkezdi a normál akkumulátoros verzió gyártását, valamint az év második felében világszerte megkezdődik a bal kormányos autók értékesítése. 2019-re várható a jobb kormányos példányok gyártósorra kerülése, amivel a maradék rést is kitölti a Tesla.

Tesla Model 3

A Model 3 egyébként nagy érdeklődésnek örvend, a bejelentés után egy héttel 325 ezer előrendelés érkezett, majd tovább nőtt és az óta meghaladta az 500.000 előjegyzést is. Sajnálatos módon a Tesla még nem áll készen ilyen volumenű gyártásra, de ígéreteik szerint 2018 második felére már gond nélkül tudja majd teljesíteni az összes megrendelést.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Kis csúszással érkezik a Mercedes-AMG One a vásárlókhoz

Kis csúszással érkezik a Mercedes-AMG One a vásárlókhoz

Az F1-es motorral hajtott hiperautó a Nürburgring abszolút körrekordját is megdöntheti.

Tovább olvasom
A Porsche 2022-ben kezdi a szintetikus üzemanyag gyártását

A Porsche 2022-ben kezdi a szintetikus üzemanyag gyártását

2026-ban már közel 550 millió litert állítanának elő az e-üzemanyagból Chilében.

Tovább olvasom
Az új főnök csökkentené a Mercedes-AMG paletta méretét

Az új főnök csökkentené a Mercedes-AMG paletta méretét

A jövőben szorosabbra fűznék az együttműködést a Forma-1-es motorokat gyártó HPP részleggel.

Tovább olvasom
Négy vadiúj, tisztán elektromos modell érkezését jelentette be a Lotus

Négy vadiúj, tisztán elektromos modell érkezését jelentette be a Lotus

A cég hamarosan elkészülő kínai gyárában évente 150 ezer autó fog készülni.

Tovább olvasom