Híreink

Egy ízig-vérig olasz hipersportautó lett az FV Frangivento Asfane DieciDieci!

FV Frangivento Asfane DieciDieci

Dátum: 2019-06-05

Ugyan menet közben még nem lehetett látni a több, mint 1 000 lóerős gépezetet, ennek ellenére nevével és megjelenésével biztosan mély nyomot hagy majd az emberek emlékezetében

A Frangivento Auto egy olasz hipersportautókat gyártó vállalat, melynek jelenlegi kínálata három modellben teljesedik ki. Ezek egyenként vagy tisztán elektromos meghajtásúak, vagy valamiféle hibrid meghajtással és azzal együtt egy nagyteljesítményű motorral működnek. A Charlotte Roadster, az Asfane’ és a Hypersportitalia mellé megérkezett az Asfane DieciDieci!

Fontos még az elején leszögezni, hogy a vállalat nem tervezi sorozatgyártásba helyezni ezt a modellt. A fejlesztők szerint az Asfane DieciDieci egy új fejezetet nyit a Frangivento márka életében és egyúttal testet öltött a 2016-ban bemutatott Asfane tanulmányautó.

A hipersportautó karosszériája karbon és alumínium keveréke, az ajtók sirályszárnyasok, ezen kívül a tetején egy óriás légbeömlőt helyeztek el. Az izgalmas dolgok az autó hátuljában folytatódnak, ahol is a masszív diffúzorelem és a Bugatti La Voiture Noirhoz hasonló 6 darab kipufogóvég tündököl.

FV Frangivento Asfane DieciDieci hipersportautó

A fedélzeten egy repülőgép-inspirálta kormánykerékkel és egy szabadon álló digitális műszercsoporttal találkozhatsz. Nyolcfokozatú automata váltóját egy turbós 5,4 literes V-alakban elhelyezett 10 hengeres erőforrással hangolták össze, a teljesítmény így 860 lóerő lett. Ez azonban nem minden, amit a hipersportautó nyújtani tud, ugyanis mint említettem a márka védjegye az elektromos hajtás, így természetesen nem maradhatott el a két darab elektromotor beszerelése sem. Ezek az első tengelynél dolgoznak és további 150 lóerőt tesznek hozzá a teljesítményhez.

FV Frangivento Asfane DieciDieci diffúzor és 6 kipufogó

Az olasz autógyártó azt a célt tűzte ki maga elé, hogy nagyjából 1 millió dollár értékben kell értékesítenie a masinát, vagyis mintegy 284 millió forintért. Mindez főként azért számottevő, hogy legyen keret nem csupán egy, hanem több Asfane DieciDieci példány legyártására is.

FV Frangivento Asfane DieciDieci letisztult fedélzete

A márka megvalósulása egyébként Paolo Mancini és Giorgio Pirolo fantáziájának és képzelőerejének köszönhető, a cég továbbá olyan vezető autóipari brandekkel áll közeli kapcsolatban, mint például a Pirelli, a Brembo, a Sparco vagy az OZ Racing. Ez utóbbi szolgáltatta a feketében pompázó felniket az autó alá.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez