Egyedi és brutális raliautó készül egy 992-es Porsche 911-ből

Tulajdonosa a klasszikus Párizs-Dakar Rali útvonalát tenné meg vele.

Az évek során már jónéhány terepjáróvá átalakított Porsche 911-essel találkozhattunk, melyeket rendszerint a német gyár klasszikus 911-eséből készült Szafari autója ihletett. A legutóbbi ezen a listán a RUF Rodeo, valamint a hamarosan érkező Gemballa Avalanche 4x4. Ám ez az első alkalom, hogy valaki egy, az új 992-es generációhoz tartozó Porsche 911-est készül off-road kezelésben részesíteni.

A kocsi átépítéséért a Delta4x4 felel majd. A német tuningcég az őrült off-road autók építésére szakosodott, és korábban már készített terepjáró verziót a Tesla Model 3-ból és a Porsche Cayenne-ből is. Most pedig egy Porsche 911 Carrera 4S-t terveznek átalakítani.

A projekt egyelőre még nagyon korai fázisban tart, ám a Delta4x4 által készített látványtervekből sejteni lehet, hogy milyen végeredményre számíthatunk.

2019-es Porsche 911 Carrera 4S szemből

A terepen is használható Porsche 911-es építése egy német vállalkozó ötlete volt, aki szerette volna a garázsában álló 911 Carrera 4S-t raliautóvá alakítani. Azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az off-road 911-essel egy gigászi túrára indul és Németországból elautózik Dakarba, végig járva a klasszikus Párizs-Dakar Rali útvonalát.

Az átalakítás részeként a Porsche 911 Carrera 4S kasztniját megerősítik, a hasmagasságát 25 centire növelik, és vaskos terepgumikat kap majd, hogy könnyebben megbirkózzon az akadályokkal. Emellett az elejére fényszóróhidat szerelnek, kiszélesítik a kerékjárati íveket és a speciálisan az off-road viszonyokra tervezett alkatrészek mellett egy egyedi csomagtartót is felszerelnek a tetejére.

A terepre felkészített Porsche 911 fehér fényezést kap majd, amire fekete, szürke és sárga versenycsíkokat festenek. Mivel ez a modern tisztelgés a klasszikus Porsche 911 Safari előtt, egy 992-es generációba tartozó Carrera 4S alapjaira készül, így az autó meghajtásáról egy 3 literes, hathengeres, 444 lóerős erőforrás gondoskodik majd, mely 530 Nm nyomaték leadására képes. Hacsak az építés során a Delta4x4 úgy nem dönt, hogy a motort is megpiszkálja kicsit, némi extra teljesítmény érdekében. Igaz, a PDK duplakuplungos váltóval és Sport Chrono Package-el ellátott, sztenderd Carrera 4S álló helyzetből százra 3,3 másodperc alatt gyorsul fel, és 304 kilométer/óránál éri el végsebességét.

Ha minden az elképzelések szerint alakul, és az átépítés a tervezett ütemben zajlik majd, a 911-es off-road Porsche 2021-ben lesz menetkész.

Porsche 959-es a Párizs-Dakar Rally-n

A Porsche egyébként két alkalommal is győzni tudott a legendás Párizs-Dakar ralin. Mindkétszer a René Metge – Dominique Lemoyne páros érkezett elsőként a célba. 1984-ben egy 953-as, míg 1986-ban egy 959 Porschéval sikerült diadalmaskodniuk.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

Különleges megjelenésű Mercedes X-osztály érkezik

Különleges megjelenésű Mercedes X-osztály érkezik

Fa és bőr ötvözete minden mennyiségben, a Pickup Designtól

Tovább olvasom
Íme a Lambo versenydivíziójának szülötte, az Essenza SCV12

Íme a Lambo versenydivíziójának szülötte, az Essenza SCV12

A 830 lóerős hipersportkocsit csak versenypályán lehet majd használni.

Tovább olvasom
Top 10 legolcsóbb V8-as 2020-ban (és a 10 legdrágább)

Top 10 legolcsóbb V8-as 2020-ban (és a 10 legdrágább)

Összeszedtem az idei év 10 legolcsóbb és 10 legdrágább V8-as autóját.

Tovább olvasom
Különleges, 500 darabos széria készül a BMW X7-ből

Különleges, 500 darabos széria készül a BMW X7-ből

Vészjósló megjelenés, brutális V8-as teljesítmény és különleges fényezés.

Tovább olvasom