Elektromos izom gyorsulási versenyre – Chevrolet eCOPO Camaro

A Chevrolet bemutatta a 2019-es Camarót. Az elektromos autó is emléket állít a Camaro 50 éves versenyszellemének

A 2018-as Las Vegas-i SEMA Autószalonon a Chevrolet bemutatta legújabb Camaro modelljeit. A 2019-es modell emléket állít az izomautó jövőre 50 éves örökségének.

1969 Chevrolet Camaro COPO, kék, előlnézet, balról

Az új Camaro COPO részleteiben hasonlít az 1969-es szériára, pl. kérhető lesz az eredeti Laguna Blue festéssel. További retro elem a megújult grafika, krómozott szelepházak és fekete szívócsonkok.

3 Chevrolet Camaro, középen 1969 Chevrolet Camaro, oldalra 2 új COPO és eCOPO

Ahogy korábbi esetekben is történt, a Chevrolet ez alkalommal is csak 69 példányt fog legyártani, utalva az eredeti Camaro 1969-es kiadására.

Az amerikai nagyvállalat kihasználta az alkalmat, a belsőégésű motorral felszerelt autók mellett bemutatta a Camaro elektromos tanulmányautóját és a Corvette ZR1 755 lóerős V8-as motorját.

A motorok palettája elektromos motorral bővült. A 2,65 literes, 350 lóerős és 6,2 literes, 350 lóerős V8-as duóval párhuzamosan bemutatott elektromos tanulmányautóját. 700 lóerős lenne, ha gyártásra kerülne a sor. A 800 voltos motort a népszerű gyorsulási versenyek ihlették.

Chevrolet Camaro eCOPO, kék, oldalnézet

Az akku fejlesztése egy közös projekt volt a General Motors és az elektromos autók versenyének világában már tapasztalt Hancock and Lane Racing között. Az autó töltése jelentősen gyorsabb, mint pl. a Pontiac Firebirdé, így nem kell a pályán töltéssel időt vesztegetni.

Az eCOPO elektromos motorja egy hagyományos automata váltóhoz csatlakozik, ami megegyezik a belsőégésű COPO változatéval. A 800 volt négy darab 200 voltos akkuból áll össze, darabja majdnem 80 kilós. A súlyelosztás érdekében 1 került a pótkerék, 2 a hátsó ülések helyére, míg egy a hátsó tengelyre lett szerelve.

2019 Chevrolet Camaro COPO, kék, előlnézet

A Chevrolet már felfigyelt az elektromos üzemű sportautókban rejlő piaci résre. Ezt kihasználva akarja népszerűsíteni típusait, megtartva a ma is használatos technika egy részét. Hogy milyen is lesz az eCOPO végleges, piaci modellje, még nem lehet biztosan tudni. A jubileumi darab viszont biztosan nagy sikernek fog örvendeni limitált példányszáma és felmenői miatt.

Ajánlott cikkek:

Forrás:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom