Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Az Audi TT 1998 óta van a piacon és az elmúlt több, mint húsz év alatt egy jól kinéző és menő sportkupévá (és roadsterré) formálódott. Ha valaki az Audi modellpalettájáról szeretne magának sportos és élvezetes autót választani, nem tévedne nagyot, ha egy TT-t venne, főleg a 400 lóerős RS kivitelben. De az emberek nem akarnak sportos és élvezetes autót venni, legalábbis nem elegen.

Audi eTTron hátulról

Az autóból alig több, mint 12 ezer darab fogyott eddig az idén. Az egész világon összesen. Ez annyira miniatűr szám egy olyan óriásvállalatnak, mint az Audi, hogy ezért fel sem kelnek, be sem indítják a gyártósort. Szentségtörés, de cseppet sem meglepő, hogy a következő generáció (negyedik a sorban) már nem sportautó lesz, hanem egy elektromos városi crossover. Mi van?

Emelt magasságú, de azért nem túl nagyméretű városi szaladgálós autóra vágyik a nép. Az Audi pedig szemrebbenés nélkül kielégíti ezt az igényt és elkaszálja az ikonikus autót. Pontosabban átalakítják szabadidő-autóvá. Évtizedek távlatából már nem sokan fognak emlékezni arra, hogy a TT egykoron egy vérbeli sportautó volt, nem pedig elektromos anyataxi.

Audi eTTron elölről

Ahogy a képeken is látható, az új TT (várhatóan eTTron néven) egy sportos kinézetű emelt magasságú városi jármű lesz, méretei azonban kompaktabbak lesznek, mint a mostani Audi Q3, mind hosszát, mind magasságát tekintve kisebb lesz annál. A beltere örökre szakít az ódivatú kapcsolókkal és gombokkal, mindenfelé érintőképernyők és érintőpanelek helyettesítik majd azokat.

A belépőmodellt egy 200 lóerős elektromotor fogja mozgatni, melyet a hátsó tengelyen helyeznek el. Ez adhat némi reményt a sportos viselkedést keresőknek. A paletta tetején a mostani TT RS-sel megegyező teljesítményű (400 LE) verzió fog trónolni két villanymotorral és összkerékhajtással. A modell háromféle akkumulátorra lesz elérhető: 45, 58 és 78 kWh, mellyel 320 – 540 kilométert mehet majd el egy feltöltéssel.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom