Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Az Audi TT 1998 óta van a piacon és az elmúlt több, mint húsz év alatt egy jól kinéző és menő sportkupévá (és roadsterré) formálódott. Ha valaki az Audi modellpalettájáról szeretne magának sportos és élvezetes autót választani, nem tévedne nagyot, ha egy TT-t venne, főleg a 400 lóerős RS kivitelben. De az emberek nem akarnak sportos és élvezetes autót venni, legalábbis nem elegen.

Audi eTTron hátulról

Az autóból alig több, mint 12 ezer darab fogyott eddig az idén. Az egész világon összesen. Ez annyira miniatűr szám egy olyan óriásvállalatnak, mint az Audi, hogy ezért fel sem kelnek, be sem indítják a gyártósort. Szentségtörés, de cseppet sem meglepő, hogy a következő generáció (negyedik a sorban) már nem sportautó lesz, hanem egy elektromos városi crossover. Mi van?

Emelt magasságú, de azért nem túl nagyméretű városi szaladgálós autóra vágyik a nép. Az Audi pedig szemrebbenés nélkül kielégíti ezt az igényt és elkaszálja az ikonikus autót. Pontosabban átalakítják szabadidő-autóvá. Évtizedek távlatából már nem sokan fognak emlékezni arra, hogy a TT egykoron egy vérbeli sportautó volt, nem pedig elektromos anyataxi.

Audi eTTron elölről

Ahogy a képeken is látható, az új TT (várhatóan eTTron néven) egy sportos kinézetű emelt magasságú városi jármű lesz, méretei azonban kompaktabbak lesznek, mint a mostani Audi Q3, mind hosszát, mind magasságát tekintve kisebb lesz annál. A beltere örökre szakít az ódivatú kapcsolókkal és gombokkal, mindenfelé érintőképernyők és érintőpanelek helyettesítik majd azokat.

A belépőmodellt egy 200 lóerős elektromotor fogja mozgatni, melyet a hátsó tengelyen helyeznek el. Ez adhat némi reményt a sportos viselkedést keresőknek. A paletta tetején a mostani TT RS-sel megegyező teljesítményű (400 LE) verzió fog trónolni két villanymotorral és összkerékhajtással. A modell háromféle akkumulátorra lesz elérhető: 45, 58 és 78 kWh, mellyel 320 – 540 kilométert mehet majd el egy feltöltéssel.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom