Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Az Audi TT 1998 óta van a piacon és az elmúlt több, mint húsz év alatt egy jól kinéző és menő sportkupévá (és roadsterré) formálódott. Ha valaki az Audi modellpalettájáról szeretne magának sportos és élvezetes autót választani, nem tévedne nagyot, ha egy TT-t venne, főleg a 400 lóerős RS kivitelben. De az emberek nem akarnak sportos és élvezetes autót venni, legalábbis nem elegen.

Audi eTTron hátulról

Az autóból alig több, mint 12 ezer darab fogyott eddig az idén. Az egész világon összesen. Ez annyira miniatűr szám egy olyan óriásvállalatnak, mint az Audi, hogy ezért fel sem kelnek, be sem indítják a gyártósort. Szentségtörés, de cseppet sem meglepő, hogy a következő generáció (negyedik a sorban) már nem sportautó lesz, hanem egy elektromos városi crossover. Mi van?

Emelt magasságú, de azért nem túl nagyméretű városi szaladgálós autóra vágyik a nép. Az Audi pedig szemrebbenés nélkül kielégíti ezt az igényt és elkaszálja az ikonikus autót. Pontosabban átalakítják szabadidő-autóvá. Évtizedek távlatából már nem sokan fognak emlékezni arra, hogy a TT egykoron egy vérbeli sportautó volt, nem pedig elektromos anyataxi.

Audi eTTron elölről

Ahogy a képeken is látható, az új TT (várhatóan eTTron néven) egy sportos kinézetű emelt magasságú városi jármű lesz, méretei azonban kompaktabbak lesznek, mint a mostani Audi Q3, mind hosszát, mind magasságát tekintve kisebb lesz annál. A beltere örökre szakít az ódivatú kapcsolókkal és gombokkal, mindenfelé érintőképernyők és érintőpanelek helyettesítik majd azokat.

A belépőmodellt egy 200 lóerős elektromotor fogja mozgatni, melyet a hátsó tengelyen helyeznek el. Ez adhat némi reményt a sportos viselkedést keresőknek. A paletta tetején a mostani TT RS-sel megegyező teljesítményű (400 LE) verzió fog trónolni két villanymotorral és összkerékhajtással. A modell háromféle akkumulátorra lesz elérhető: 45, 58 és 78 kWh, mellyel 320 – 540 kilométert mehet majd el egy feltöltéssel.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom