Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Lehet, hogy a dízelautóknak nem jó a hírük mostanában, viszont Európa nagy részén még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek. Emiatt várhatóan a BMW piacra fogja dobni az új 3-as sorozat Touring változatát dízel erőforrással.

Várhatóan a 2020-as Genfi Autókiállításon fog debütálni M340d xDrive név alatt, ebből kiderül, hogy összkerékhajtással fog érkezni, a motorháztető alatt pedig valószínűleg az X3 és az X4 M40d-ben megtalálható erőforrás dolgozik majd.

A 3,0 literes, hathengeres TwinPower Turbo egység 321 lóerőt és hihetetlen 680 Nm nyomatékot állít elő a két SUV-ban, ennek köszönhetően 4,9 másodperc alatt éri el a 100-as tempót. A maximális sebességet mindkét modell esetében elektronikusan 250 km/óránál húzták meg. Az átlagos üzemanyag-fogyasztás 7 liter körül alakul.

A 2020-as BMW M3-as Touring hátulról

A 3-as kombi aerodinamikusabb, feltehetően könnyebb és még gyorsabb is lehet mint az SUV-k. Továbbá a BMW dízel palettáján a 330d xDrive felett kap majd helyet, ennek alapváltozata Angliában körülbelül 43 000 fontba, azaz körülbelül 16 millió forintba kerül.

Jelenleg az M340i xDrive mindkét karosszéria típusban kapható egy 369 lóerős soros hathengeres benzinmotorral , a négy ajtós szedán 48 555 fonttól, vagyis 18 millió forintnak megfelelő összegtől érhető el, míg a kombi 500 000 forinttal drágább.

Az M3-as Touring beltere

Az összkerekes M3-as benzines First Edition különkiadásából változatonként összesen 340 darabot készítenek. A limuzinnak 4,4 másodperc kell a 0-100 sprinthez, míg a Touring 4,5 másodperc alatt teljesíti ezt a távot. Ez azért nagyon jó, tekintve, hogy mindkét karosszériaváltozat 0,5 másodperccel lett gyorsabb az elődnél.

Ha nem tekintünk mélyebbre a felszínnél, bár már az is megkapó, köszönhetően a jellegzetes karosszériajegyeknek. Az M-specifikus, optimalizált aerodinamikai tulajdonságok nyomatékosítják kivételes menetteljesítményét.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom