Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Lehet, hogy a dízelautóknak nem jó a hírük mostanában, viszont Európa nagy részén még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek. Emiatt várhatóan a BMW piacra fogja dobni az új 3-as sorozat Touring változatát dízel erőforrással.

Várhatóan a 2020-as Genfi Autókiállításon fog debütálni M340d xDrive név alatt, ebből kiderül, hogy összkerékhajtással fog érkezni, a motorháztető alatt pedig valószínűleg az X3 és az X4 M40d-ben megtalálható erőforrás dolgozik majd.

A 3,0 literes, hathengeres TwinPower Turbo egység 321 lóerőt és hihetetlen 680 Nm nyomatékot állít elő a két SUV-ban, ennek köszönhetően 4,9 másodperc alatt éri el a 100-as tempót. A maximális sebességet mindkét modell esetében elektronikusan 250 km/óránál húzták meg. Az átlagos üzemanyag-fogyasztás 7 liter körül alakul.

A 2020-as BMW M3-as Touring hátulról

A 3-as kombi aerodinamikusabb, feltehetően könnyebb és még gyorsabb is lehet mint az SUV-k. Továbbá a BMW dízel palettáján a 330d xDrive felett kap majd helyet, ennek alapváltozata Angliában körülbelül 43 000 fontba, azaz körülbelül 16 millió forintba kerül.

Jelenleg az M340i xDrive mindkét karosszéria típusban kapható egy 369 lóerős soros hathengeres benzinmotorral , a négy ajtós szedán 48 555 fonttól, vagyis 18 millió forintnak megfelelő összegtől érhető el, míg a kombi 500 000 forinttal drágább.

Az M3-as Touring beltere

Az összkerekes M3-as benzines First Edition különkiadásából változatonként összesen 340 darabot készítenek. A limuzinnak 4,4 másodperc kell a 0-100 sprinthez, míg a Touring 4,5 másodperc alatt teljesíti ezt a távot. Ez azért nagyon jó, tekintve, hogy mindkét karosszériaváltozat 0,5 másodperccel lett gyorsabb az elődnél.

Ha nem tekintünk mélyebbre a felszínnél, bár már az is megkapó, köszönhetően a jellegzetes karosszériajegyeknek. Az M-specifikus, optimalizált aerodinamikai tulajdonságok nyomatékosítják kivételes menetteljesítményét.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom
Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

Tovább olvasom
Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx január elsején lett 75 éves, ennek alkalmából egy különleges kiadású 911-gyel rukkolt elő a Porsche.

Tovább olvasom