Érkezik a négyüléses, elektromos Bugatti?

Vélhetően olcsóbb lesz, mint a Bugatti Chiron.

A Bugatti W16-os motorja igazi dinoszaurusznak tűnik a downsizing korában, de még mindig van egy olyan tehetős kör, akik megengedhetik maguknak a több millió dolláros, négyturbós 8.0 literes Chiront. Azonban a Bugattinak is be kell látnia, hogy a piaci trendek az elektromos autók felé tolódnak. Mivel egy kicsi, évente 100 autót kitermelő cégről van szó, így nem olyan könnyű azt a tetemes összeget hirtelen egy új modell fejlesztésébe fordítani, ezért van szükség az anyavállalat, a Volkswagen-csoport segítségére. A támogatás megszerzése kemény meló lesz a Bugatti CEO-ja, Stephan Winkelman szerint.

Bugatti Galibier Concept

A Lamborghini volt főnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy a Bugatti most jó pénzeket kaszál. Nem mindig volt ez így, hiszen a Veyron alig hozott pénzt a konyhára, annak ellenére, hogy ez volt az első modell, amit a Volkswagen éra alatt fejlesztettek. Egy 2013-as Wall streeti kutatás szerint a cég 6,24 millió dollárt bukott minden eladott példányon, bár a Bugatti szerint azért ezt nem kell túl komolyan venni, meg amúgy is, a vállalat végre profitot termel.

Bugatti Galibier interior

Na de a lényeg, hogy a Bugatti egy négyüléses, elektromos autót tervez a jövőre nézve, aminek ára 553 000 és 1.1 millió dollár közé eshet. Vélhetően GT autós formát fog felvenni a modell, de még a crossoveres karosszéria is szóba jöhet a Bloomberg riportja szerint. A Bugatti mostanában sokkal többet volt elfoglalva a sebességrekord megdöntésével, itt az ideje a jövő elektromos gran tourerével is foglalkozni.

Bugatti Galibierr

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom