Érkezik az M3-asok új királya!

Az ötödik generációs M3 limitált kiadása érkezik. A CS verzió értékes kilóktól szabadult meg, motorját tovább húzták, így ez lesz a leggyorsabb 3-mas, ami legördül a bajor gyártó szalagjáról.

Mitől lesz gyors egy autó? Ha könnyű és erős. Az M3-as BMW-nél mindig figyeltek arra, hogy a lovak száma minél több, az a fránya súly pedig minél kevesebb legyen. A jelenleg is futó F80-as mindkét szempontból az élvonalba sorolható, kategóriájának talán a legélvezetesebben vezethető autója. A fejlődés azonban soha nem áll meg, a bajorok megmutatták, hogy lehet még ezt fokozni.

BMW M3 CS

A CS soros hathengeres turbómotorja immáron 460 lóerőt tud 6250-es fordulaton, ami lehetővé teszi, hogy 3,9 másodperc alatt álló helyzetből elérje a 100 km/h-t. Ezzel az értékkel ő a leggyorsabb M3-mas, amit a Bayerische Motor Werke készített, két tizedet ver a standard verzióra. Szerencsére az elektronika sem fogja vissza, legalábbis nem annyira: a 250-es limit helyett, immáron 280 km/h-val is szaggathatsz vele. Tiltás nélkül valószínűleg ennél többre is képes, biztosan lesznek olyanok, akik ki is próbálják majd.

BMW M3 CS motortér

A súlycsökkentésnél a Competition Package modell szolgált alapul, amit tovább faragtak. A tető szénszálas műanyagból készült, amivel 6 kg-ot spóroltak a sima M3-ashoz képest, ezzel az autó súlypontja is lejjebb került. Karbont használtak továbbá az első légterelőnél, a hátsó szárnynál és diffúzornál is egyaránt.

BMW M3 CS kabin

A belsőt sem hagyták érintetlenül, az M Sport ülések könnyebbek és oldaltartásuk is jobb az eredetinél. A piros indítógomb fokozza a verseny feelinget, de a luxust és a kényelmet a CS tulajoknak sem kell mellőzniük. A légkondi megmarad, a navigáció segítségével könnyedén eltalálsz majd a pályára. Az alapfelszereltséghez tartozó Haman Kardon hangrendszerrel szólhat a zene világnak, de kétlem, hogy valaki emiatt döntene a CS mellett. A belsőt igény szerint testre szabhatod: a számos extra mellett az Alcantara borítás sem maradhat el a rendelhető finomságok közül, a küszöbbe belenyomott CS feliratról pedig már beszálláskor fogod tudni, hogy nem egy szokványos 3-assal van dolgod.

BMW M3 CS

A módosításoknak hála a Club Sport tömege megállt 1585 kg-nál, a kisebb súly és a nagyobb erő miatt valószínűleg otthonosabban fog a pályán viselkedni. A tuti kedvéért keményebb fékeket is kapott, a Michelin Sport Cup 2 gumik pedig igyekeznek majd az íven tartani.

Ha megtetszett, ne habozz a rendeléssel, mivel csak 1200 darab legyártását tervezik a regensburgi üzemben. Ára olyan 30 millió forint környékén mozog, meg kell fizetni a limitált kiadást. A borsos vételár valószínűleg nem lesz akadály a tehetős BMW fanoknak, egy ilyen ritkaságért vélhetően még többet is fizetnének.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom