Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Ha az 50i vagy az 50d sem elég, akkor itt a BMW X5 M és X6 M, valamint ezek Competition verziói

Bivalyerős bejelentéssel készültek a bajorok ezen a héten, ugyanis bemutatták a BMW X5 M, X5 M Competition, X6 M és X6 M Competition modelleket. Aki nem tudná, a SAV a Sports Activity Vehicle, a SAC pedig a Sport Activity Coupét takarja a BMW-nél. Most ezen szegmens képviselői is megkapták a V8-as benzinmotort a 625 lóerős teljesítménnyel, hiszen továbbra is a szabadidő-autó kategória tartja lendületben a piacot, nem maradhattak ki a 2,3 tonnás batárok sem a sorból.

BMW X5 M

A 4,4 literes, duplaturbós motor más ismerős lehet az M5-ből, az alap X5 M és X6 M 600 lóerőt és 750 Nm-es maximális nyomatékot mutat és 3,9 másodperc alatt érik el a százat. Akinek ez nem volna elég, az a Competition kivitelekkel 625 lóerőt kap és kemény 1 tizeddel, tehát 3,8 másodperccel gyorsabban érheti el a 100 km/h-t.

BMW X6 M

M-specifikus adaptív futómű, plusz merevítések a karosszérián, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók, aktív borulásgátló igyekszik stabilan tartani a megemelt bódékat, amik 21 vagy akár 22 colos kerekeken gurulnak. A megállásról elöl 395 mm-es, hátul 380-as tárcsák gondoskodnak.

BMW X5 M

A gyártó 12-13 liter körüli fogyasztási értékeket ígér papíron, amit a két tonna feletti, összkerekes, nyolcfokozatú automatával szerelt, nem túl áramvonalas termék könnyűszerrel túllép. Az Európai Unióban meghatározott 95 g/km-es szén-dioxid-kibocsátási átlagot a 291-296 g/km-es értékkel jócskán meghaladják a modellek, így aki igényt tart rá, annak rendesen meg kell fizetnie az árát az öreg kontinensen, hiszen Amerikában 8-10 millió forinttal olcsóbban hozzájuk lehet majd jutni.

BMW X5 M

A BMW X5 M, a BMW X6 M és a két Competition modell 2019 novemberében, a Los Angeles-i Autószalonon ünnepli világpremierjét, piaci bevezetésük pedig 2020 áprilisában veszi kezdetét.

BMW X6 M

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom