Eszelős koncepcióval állt elő a Porsche

A Cayman GT4 Rallye Concept egyelőre nem kerül sorozatgyártásba, de a jövőben ez változhat.

A német gyártó nem titkolt célja, hogy egy éles versenyen mérettesse meg a nemrég elkészített koncepcióautót. A Cayman GT4 Clubsport alapjaira tervezett verzió egyedi, verseny-specifikus módosításokat kapott. Ez persze elvárható egy olyan járműtől, mely a WRC egyik futamán szeretne elindulni.

Porsche Cayman GT4 Rallye Concept fehér színben, pályán fotózva.

A rali-világbajnokság németországi szakaszán a Porsche jó eséllyel valóban részt fog venni valamilyen formában, ennek fényében az alapkivitelhez képest számos átalakítás látható a Cayman GT4-en. Többek között kiegészítő lámpákat, tetőre helyezett légbeömlőt, bukócsövezést és könnyített kerekeket kapott all terrain gumikkal. Az értékes technika védelmében pedig extra burkolatot helyeztek el az autó alján.

A sztenderd modellhez hasonlóan ezt is egy 3.8 literes hathengeres motor hajtja 380 lóerővel, hozzá pedig hatfokozatú PDK váltót kapcsolnak. A gyártó nem árult el pontos adatokat, de az biztos, hogy komolyan gondolják a versenyzést. A tesztautót ugyanis az a Romain Dumas vezette, aki nem olyan régen a Pikes Peaken döntött rekordot a Volkswagen ID R volánja mögött. Az ideje 7 perc 57.148 másodperc volt, mellyel a Colorado gyomrában fekvő hegyi szakasz új csúcstartója lett.

Porsche Caymsn GT4 Rallye Concept fehér színben, műhelyben fotózva.

Ezt a versenyrészvételt a Porsche tapasztalatszerzésnek szánja, és a visszajelzések függvényében döntik el, hogy készítenek-e a jövőben ehhez a koncepcióhoz hasonló szériamodellt a következő generációs GT4 Cayman Clubsport alapjain. Az biztos, hogy lenne érdeklődés egy ilyen egyedi kivitelre, mely nem csak az aszfalton képes maradandót alkotni. Nem ez lenne az első alkalom a történelem során, hogy egy pályára tervezett sportkocsiból rali átiratot készítenek.

A következő GT4 feltehetően 2019-ben érkezik, a várakozások szerint nagyobb teljesítménnyel és több leszorítóerővel. Az új modellt a gyártó elmondása szerint jobban vezethetővé teszik majd, és nem lesznek a mostanihoz hasonló gondok a megrendelésekkel sem. A Porsche fontos szerepet szán a Caymannak az értékesítések terén, így nyugodtan kijelenthető, hogy mindent bele fognak adni a következő verzióba is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom