Eszelős koncepcióval állt elő a Porsche

A Cayman GT4 Rallye Concept egyelőre nem kerül sorozatgyártásba, de a jövőben ez változhat.

A német gyártó nem titkolt célja, hogy egy éles versenyen mérettesse meg a nemrég elkészített koncepcióautót. A Cayman GT4 Clubsport alapjaira tervezett verzió egyedi, verseny-specifikus módosításokat kapott. Ez persze elvárható egy olyan járműtől, mely a WRC egyik futamán szeretne elindulni.

Porsche Cayman GT4 Rallye Concept fehér színben, pályán fotózva.

A rali-világbajnokság németországi szakaszán a Porsche jó eséllyel valóban részt fog venni valamilyen formában, ennek fényében az alapkivitelhez képest számos átalakítás látható a Cayman GT4-en. Többek között kiegészítő lámpákat, tetőre helyezett légbeömlőt, bukócsövezést és könnyített kerekeket kapott all terrain gumikkal. Az értékes technika védelmében pedig extra burkolatot helyeztek el az autó alján.

A sztenderd modellhez hasonlóan ezt is egy 3.8 literes hathengeres motor hajtja 380 lóerővel, hozzá pedig hatfokozatú PDK váltót kapcsolnak. A gyártó nem árult el pontos adatokat, de az biztos, hogy komolyan gondolják a versenyzést. A tesztautót ugyanis az a Romain Dumas vezette, aki nem olyan régen a Pikes Peaken döntött rekordot a Volkswagen ID R volánja mögött. Az ideje 7 perc 57.148 másodperc volt, mellyel a Colorado gyomrában fekvő hegyi szakasz új csúcstartója lett.

Porsche Caymsn GT4 Rallye Concept fehér színben, műhelyben fotózva.

Ezt a versenyrészvételt a Porsche tapasztalatszerzésnek szánja, és a visszajelzések függvényében döntik el, hogy készítenek-e a jövőben ehhez a koncepcióhoz hasonló szériamodellt a következő generációs GT4 Cayman Clubsport alapjain. Az biztos, hogy lenne érdeklődés egy ilyen egyedi kivitelre, mely nem csak az aszfalton képes maradandót alkotni. Nem ez lenne az első alkalom a történelem során, hogy egy pályára tervezett sportkocsiból rali átiratot készítenek.

A következő GT4 feltehetően 2019-ben érkezik, a várakozások szerint nagyobb teljesítménnyel és több leszorítóerővel. Az új modellt a gyártó elmondása szerint jobban vezethetővé teszik majd, és nem lesznek a mostanihoz hasonló gondok a megrendelésekkel sem. A Porsche fontos szerepet szán a Caymannak az értékesítések terén, így nyugodtan kijelenthető, hogy mindent bele fognak adni a következő verzióba is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom