Eszelős lett az R8 jubileumi különkiadása

Az Audi a V10-es motor debütálását ünnepli ezzel a modellel

Már tíz éve annak, hogy az Audi bevezette az R8-nál a szívó V10-et, melyet a 2009-es Detroiti Autószalonon mutatott be a nagyközönségnek. Ezt ünnepli most a négykarikás gyártó egy különleges kiadású modellel, melyből mindössze 222 darabot gyártanak majd. Az R8 V10 Performance Quattro adta az alapot a Decennium elnevezésű limitált szériás típusnak, mely irdatlanul jól néz ki.

Az autó Daytona szürke matt fényezést kapott, melyet fényes fekete elemekkel fűszereztek meg. Ilyen alkatrészek például az első köténylemez, a küszöbtoldatok, a tükrök és a hátsó diffúzor is. Jól illik az összképbe a 20 colos bronz árnyalatú könnyűfém felni, mellyel az összhatás elég félelmetesre sikerült. A bronzszín a szívócsonkon is visszaköszön, a beltérben pedig a fekete kárpitot varrták bronzszínű cérnával.

Egyébként további árnyalatokkal is elérhető a Porsche 911 legnagyobb riválisaként számon tartott R8: Ascari kék, Kemora szürke, Mythos fekete, Floret ezüst és Suzuka szürke fényezéssel kérhető még a sportautó. A márkajel is fekete színű, mellyel még agresszívebb összhatást kelt az ingolstadti bestia. A Decennium felirat több helyen visszaköszön, többek közt a küszöbökön és a középkonzolon is.

2019-es Audi R8 V10 Decennium hátulról

2019-es Audi R8 V10 Decennium motortere

Az 5,2 literes V10-es motoron nem változtattak, ugyanazt tudja, mint az R8 jelenlegi legerősebb változata. Ez persze korántsem nevezhető kevésnek, hiszen 620 lóerőről és 580 Nm-es nyomatékról van szó. Az autó végsebessége 331 km/óra, a 0-100-as gyorsulás pedig 3,1 másodperc. A limitált kiadású R8 70 millió forintnyi euróba kerül, a szerencsés vásárlók pedig egy ünnepélyes ceremónia keretei közt vehetik át a járműveiket.

A V10-es motor az R8-ban 525 lóerővel debütált, azóta sokat fejlődött a technológia, az Audi is sokat fektetett legsportosabb modelljébe. Az új kiadást a 2019-es Genfi Autószalonon mutatja be a gyártó, mely március hetedikén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Rövidesen bevezetik az R8 következő generációját, mely feltehetően a jelenleginél is keményebb lesz.

2019-es Audi R8 V10 Decennium beltere

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom