Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

A 2019-es Genfi Autószalonon történt, hogy a Lamborghini egyik technikai vezetője, Maurizio Reggiani azt nyilatkozta, hogy az Aventadornak lesz még egy utolsó kiadása, mellyel a 6,5 literes szívó V12 motornak szeretnének még egy bulit csapni. Ezek után ugyanis jó esély lesz rá, hogy már nem készítenek olyan sportautót, melyben önmagában ez a motor dolgozik, hanem villanymotorral fogják megtámogatni egy hibrid rendszerben. Az Aventador nevet viszont továbbvihetik, egy kicsit másabb koncepció keretében.

Most azonban egy fórumon felbukkant egy kommentelő, aki azt állítja, hogy már rendelt a titokzatos új modellből, és néhány részletet is tud róla elmondása szerint. Az SVR kódnév más márkáknál is feltűnt, hiszen a Jaguar és a Land Rover is alkalmazza többek közt az F-Pace SVR és a Range Rover Sport SVR modelleknél. Azonban a Lamborghini háza táján is feltűnt már ez az elnevezés, elég csak a Miura SVR-re gondolni.

Lamborghini Aventador SVJ hátulról

Elnevezéstől függetlenül, az Aventador SVR a LaFerrari FXX K Lamborghini megfelelője lehet, de említhetném a McLaren P1 GTR vagy a Porsche 911 csúcsváltozatát is. A fent leírt fórumozó azt is állítja, hogy a csúcs Aventador nem lesz utcán használható, és mindössze 40 darabot készítenek majd belőle. Az első példányokat pedig 2021 magasságában szállíthatják ki.

A V12 legerősebb változata akár 830 lóerős is lehet, ez 60 lóval lenne több, mint az Aventador SVJ, mely jelenleg a kínálat tetejét jelenti. Feltehetően a cúcsnyomaték is az übereli majd az SVJ 720 Nm-es értékét.

Nem ez lenne az első olyan Lamborghini jármű, melyet csak versenypályán lehetne használni, hiszen a Gallardo és a Huracan modellekből is készült versenymodell, de a 2010-es Sesto Elemento is ebbe a kategóriába sorolható. Ha pedig még messzebb halad visszafele az ember az időben, akkor a Diablo GTR-re bukkan, mely szintén egy igazi különlegességnek számított.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Zeitler Mátyás

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom