Ezekkel készül a BMW a Genfi Autószalonra

A Genfi Autószalonon debütál az új BMW 7-es sorozat, az M850i Night Sky különkiadás és a negyedik generációs plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt újdonságok

A 2019. március 7-17. között megrendezendő 89. Genfi Autószalonra csúcsmodelljeivel és hálózatról tölthető újdonságaival készül a BMW. Érkezik a frissen leleplezett 7-es, a negyedik generációs hibrid hajtáslánccal szerelt friss modellek és a tisztán elektromos meghajtás innovatív technológiái. A BMW Group 2018-ban rekordnak számító, több mint 140 000 hálózatról tölthető gépkocsit értékesített, céljuk, hogy 2019 végére több mint félmillió darab tisztán elektromos és plug-in hibrid modellt adjanak el világszerte.

BMW plug-in hibrid

Tovább finomították a formanyelvét az új 7-esnek, azaz még nagyobbra húzták a veséket a kínai vásárlók kedvéért. Lehet ócsárolni őket ezért, de tény, hogy jóval egyedibb arculatot kapott a modernizált motorpalettával, járművezérlő-, vezetéstámogató- és járműkapcsolati megoldásaival kapható zászlóshajó. A beltérber Nappa bőrkárpit, átrendezett gombsorral rendelkező multikormány, a legújabb iDrive operációs rendszer és vadonatúj tolatási segéd található. A motorpaletta csúcsán a V12-es foglal helyet, a hathengeres dízelek hármasát egy nyolchengeres benzinmotor egészíti ki. A 745e, 745Le és az új 745Le XDrive meghajtásáról egy soros hathengeres benzinmotor, valamint egy elektromotor gondoskodik 394 maximális rendszerteljesítménnyel, a tisztán elektromos hatótáv 58-55-54 kilométerre nőtt.

BMW 745e interior

A hálózatról tölthető BMW X5 szintén a soros hathengeres benzinmotor és az elektromotorral 394 lóerőt biztosít. Az X5 xDrive45e 2019 augusztusában érkezik, 5,6 másodperc alatt éri el a százat, a nagyfeszültségű akkupakknak köszönhetően pedig 80 kilométert is képes elmenni tisztán elektromosan.

BMW X5

Az új BMW 330e limuzin plug-in hibrid kivitele négyhengeres benzinmotort tartalmaz az elektromotor és a lítium-ion akkupakk mellett, maximális rendszerteljesítmény 252 lóerő, de az XtraBoost teljesítménynövelő funkció révén 41 lóerő többlettel képes megtámogatni a benzinmotort. 6 másodperc alatt van százon, 60 kilométert tud tisztán elektromosan megtenni és 2019 júliusában érkezik a márkakereskedésekbe.

BMW 330e

A 89. Genfi Autószalonra kilátogatók a BMW 8-as sorozat Individual különkiadásával is találkozhatnak. A BMW M850i xDrive Coupé Night Sky különlegessége, hogy a V8-as motort életre keltő Start /Stop gombot, a nyolcfokozatú automata váltó előválasztó karját, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsáját és a küszöbléceket meteorit szerű anyagokból formálták meg. Ezen felül a kézzel varrt tetőkárpit, a Widmanstatten-mintázat több helyen és a bionikus kialakítású, alumínium féknyergek háromdimenziós nyomtatással igazán egyedivé, individuummá teszik a 8-ast.

BMW M850i Night Sky

A modellfrissítések mellett a BMW Group erőteljesen dolgozik a BMW és MINI modellek járműtöltési lehetőségein, a Svájcban és Franciaországban útnak indított kísérleti projekt után 2019 áprilisától Németország is csatlakozik a megújuló energia otthonokban és utazás közben is élérhető tanulmányához. A tisztán elektromos meghajtású és PHEV hajtáslánccal szerelt modellek képesek lesznek visszatáplálni az energiát az otthoni elektromos hálózatba a BMW Energy Services innovációiból.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

740 lóerővel érkezik az Audi RS7-R ABT

740 lóerővel érkezik az Audi RS7-R ABT

Limitált kiadású RS7, ABT módra.

Tovább olvasom
Az új Mercedes-AMG CLA 45 S úgy hasít az Autobahnon, mint semmi más

Az új Mercedes-AMG CLA 45 S úgy hasít az Autobahnon, mint semmi más

Az új, 2020-as Mercedes-AMG CLA 45 S-t ismét próbára tették, ezúttal a német autópálya sebességkorlátozás nélküli szakaszán.

Tovább olvasom
Ez lesz a világ első manuális Lamborghini Huracánja

Ez lesz a világ első manuális Lamborghini Huracánja

Ez ízlés dolga, de azért elvinném egy körre...

Tovább olvasom
Teljesen elektromos Porsche Macan SUV a láthatáron

Teljesen elektromos Porsche Macan SUV a láthatáron

A második generációs Porsche Macan teljesen elektromosan is tud majd működni.

Tovább olvasom