Híreink

Félelmetes géppel áll elő a Peugeot

Félelmetes géppel áll elő a Peugeot

Dátum: 2017-06-30

A legújabb francia monstrumnak nincs akadály, a Dakarra készült szörnyeteg csak fényszóróiban hajaz a 3008-asra

A Peugeot az elmúlt években rendkívül jól teljesített a Dakar-ralin, hiszen tavaly a 3008DKR nyert, tavaly előtt pedig a 2008DKR dominált – mindkét esetben Stéphane Peterhansel vezényletével. A franciák nem várnak, már most bemutatták a 2018-as Dakarra szánt új versenyautójukat.

Peugeot 3008DKR Maxi

A 3008DKR Maxi névre keresztelt szörnyeteg a tavalyi modellre épül, de mintegy 20 centiméterrel szélesebb annál. A zsír új modell az átdolgozott felfüggesztésnek hála, várakozásokon felül teljesít nehéz terepen is.

Peugeot 3008DKR Maxi

A 3 literes duplaturbós V6-os dízelmotor 340 lóerőt eredményez, ami azonban nem mind a négy-, hanem csak két kereket hajt. A 3008DKR Maxi a Selyemúti Ralin bizonyíthat először, a jövő hónapban Oroszország és Kína között teljesíthet majd.

Peugeot 3008DKR Maxi

Három autó indul, az egyiket a kilencszeres rali-világbajnok Sébastien Loeb, a másikat a tizenháromszoros Dakar-győztes Stéphane Peterhansel, a harmadikat pedig a tavalyi Selyemúti Rali-győztes Cyril Despres fogja vezetni. A Dakaron egy negyedik autó is csatlakozik majd, mégpedig Carlos Sainz irányításával.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Vissza a cikkekhez