Felfedte magát a McLaren 600LT Spider

A McLaren 600LT Spider egy vérbeli, pályára termett sportautó, melynek teljesítmény-súly aránya egészen félelmetes számokat mutat

Ez itt az új McLaren 600LT Spider, amiről tudni lehetett, hogy érkezik, de számait eddig még nem ismerhette senki. Ez már az ötödik olyan modell, mely a Longtail elnevezést viseli, ebből is lehet következtetni arra, hogy a McLarennek nagyon jól fogynak ezen modelljei. A Spider kivitel ugyanazzal a technikával dolgozik, mint a 600LT kupé, azaz 600 lóerőt és 620 Nm-es maximális nyomatékot társítottak a 3.8 literes, duplaturbós V8-ashoz, mely hátul adja le az erőt.

McLaren 600LT Spider

A tető gyakorlatilag 5 másodperc alatt távolítható el a fejünk fölül, szerencsére nem volt szükség a karosszéria további megerősítésére, hiszen ahogyan a Sport és Super Series McLarenek, ez a modell is a szénszálas MonoCell II karosszériával készül, extrém szilárdságot érve el. A tető 40 km/h-ig menet közben is mozgatható, a tetőnyitó mechanizmus 5 kilogrammnyi plusz súlyt eredményezett. Az autó súlya 1297 kilogramm, de még mindig 100 kg-mal kevesebbet nyom, mint az 570S Spider és a közvetlen riválisokhoz képest is közel 80 kilogrammnyi előnnyel rendelkezik – a 463 lóerő/tonna teljesítmény-súly arány pedig dicséretre méltó érték.

McLaren 600LT Spider

A 600LT Spider a kupéhoz hasonlóan 2,9 másodperc alatt van százon, a kétszázas sprintnél (8,4 mp) mindössze 0,2 másodperc a lemaradása, az elektronikus szabályzás 324 km/h-nál lép életbe. A legjobb dolog a járműben mégis a felfelé kacsingató dupla kipufogóvég, ami a füledtől néhány centire adja ki magából a hidegrázós hangorkánt. A beltérben szériának számít az Alcantarával burkolt szénszálas sport üléssor, a könnyített fékrendszeren kívül pedig te magad is csökkenthetsz az autó súlyán, méghozzá úgy, hogy nem kérsz bele sem audiorendszert, sem klímaberendezést.

McLaren 600LT Spider

A Spider kivitelen ugyanaz a fix hátsó szárny található, mint a kupén, így ugyanazt a leszorítóerőt képes megtermelni, azaz 250 km/h-nál az MSO Clubsport Csomag választása esetén 100 kilogrammnyi leszorítóerőt hoz létre. A villámgyors váltásról a hétfokozatú, duplakuplungos automata gondoskodik, a pályázásra kifejezetten alkalmas Pirelli P-Zero Trofeo R gumiabroncsokat viseli, az eszméletlen kanyarsebességet pedig a kovácsolt alumíniumból készült, kettős keresztlengőkaros felfüggesztés biztosítja.

McLaren 600LT Spider

Az autó limitált példányszámban készül majd, szemfülesnek kell lenni, hiszen a kupé változatot is csak egy évig gyártották. Az Egyesült Királyságban átszámolva 73 millió forint ellenében vihető haza a sportkocsi.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom