Frissült a plug-in hibrid BMW X5

A hálózatról tölthető BMW X5 második nemzedéke megérkezett!

A német prémiumgyártók számára sem elkerülhető, hogy ne rukkoljanak elő a benzintemető nagytestű SUV-jaik (a BMW esetében SAV) mellett plug-in hibrid „road presence” járművekkel. A BMW X5 hálózatról tölthető változatának második generációjáról rántották le a leplet nemrég, ami a soros hathengeres benzinmotorral és a BMW eDrive hajtáslánc-technológiával hoz ki magából 394 lóerőt és 600 Nm-es csúcsnyomatékot, a WLTP-szabvány szerint pedig 67, jobb esetben 87 kilométert is képes megtenni egy feltöltéssel, ami szívderítőbb az előző modell háromszor gyengébb teljesítményéhez képest. Sőt a tisztán elektromos meghajtással elérhető végsebesség 120 km/óráról 135 km/órára nőtt.

BMW X5 xDrive45e 2019

A 3.0 literes benzinmotor 286 lóerős teljesítményre képes, az elektromos motor pedig 113 lóerőt nyerhet ki a lítium-ion akkumulátorokból. Az akkupakk bruttó teljesítményét 24 kWh-ra növelték és természetesen továbbfejlesztett vezérlőelektronikát kapott az autó. A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó mind a négy kerék felé közvetít, az X5 xDrive45e 5,6 másodperc alatt éri el a százat, végsebessége pedig 235 km/h-ban lett maximalizálva. A fékezés közben felszabaduló energia visszatöltése mellett 69 liternyi üzemanyagot lehet feltankolni a belsőégésű erőforrás számára.

BMW X5 xDrive45e 2019

A nagyfeszültségű akkumulátort a jármű padlólemezébe építették be, így a BMW X5 xDrive45e súlypontja jelentősen lejjebb került, mint a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellek esetében. Az alapfelszereltség részeként az első és a hátsó tengely légrugós futóműnek és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítóknak köszönhetően komfortos és egyben sportos utazást képest biztosítani. A csomagtartó térfogata csupán 150 literrel csökkent, így 500 liternyi csomagtér-térfogatot kínál, amely a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 1720 literig bővíthető.

BMW X5 xDrive45e 2019

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Erős Márk

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom