Genfben debütál az új Alfa Romeo Giulia és a Stelvio Quadrifoglio NRING

A Nürburgring ihlette különleges kiadások, egyértelmű bizonyítékai annak, hogy az Alfa nem áll meg az elért két rekordnál, még tovább tolnák azt a bizonyos pályacsúcsot. Két speciális modellel érkezik a Genfi Autószalonra az olasz gyártó.

Az Alfa Romeo bemutatja a Stelvio és Giulia Quadrifoglio modellek NRING kiadásait a Genfi Autószalonon. A teljesítmény adatok változatlanok maradnak, így mindkét autó megtartja az 503 lóerős, 209 literes, ikerturbós V6 motort.

Ez azt jelenti, hogy a Giulia esetében a végsebesség 305,6 km/h és 3,9 mp a 0-ról 100 km/h-ra való gyorsulás időtartama, a Stelvio ezzel szemben 281,6 km/h végsebességre képes, valamint 3,8 mp alatt gyorsul 100 km/h-ra.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Nurburgring kiadás menet közben

Az NRING kiadásokból összesen 108 db készül majd, amellyel az Alfa Romeo fennállásának éveit ünneplik, és kizárólag gyűjtők és elkötelezett Alfa Romeo partnerek vásárolhatják majd meg a különleges modelleket.

A különleges NRING-felszereltség tartalmazza a szén-kerámia fékeket, Sparco szénszálas üléseket, szénszálas belső díszítőelemeket, Mopar márkájú sebességváltót és Mopar padlószőnyegeket. Továbbá mind a két autón találhatóak lesznek "NRING" jelvények.

Karbonszálas tükörfedeleket és oldalsó küszöböket kap mind a két karosszéria. A Giulia esetében a tetőn is láthatóvá válik a szénszálas anyaghasználat. Plusz extraként a csomag tartalmazza az adaptív tempomatot és prémium hangrendszereket.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Nurburgring kiadás menet közben

A Stelvio SUV rekordja a Nürburgringen 7 perc 51,7 másodperc, melyet szeptemberben teljesített, ezzel bőven túlteljesítve a Range Rover Sport SVR 8 perc 14 másodperces rekordját. miközben a Giulia pedig 7 perc, 32 másodperces rekordot állított fel.

A két változat az Alfa Romeo Genfi standjánál várja majd a sajtós- és később a nagyközönséget. A Stelvio alapmodelljéhez pedig bemutatnak egy új teljesítménycsomagot, amely egy terhelésre záró hátsó differenciálművet, alumínium sebességváltó karokat, és az Alfa aktív felfüggesztési rendszerét tartalmazza.

Bemutatkozik a Giulia Veloce Ti kiadás, extra „Turismo Internazionale” felszereltséggel, az Alfa friss Giulia modellje is felbukkanhat, Competizione kivitellel, valamint a 4C Coupé Italia és Spider.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom