Hibrid lehet a következő Honda Civic Type R?

A Genfi Autószalonon érdekes kijelentések is elhangoztak a Hondától a Civic Type R-t illetően

A héten zajlott a Genfi Autószalon, Európa egyik legnagyobb hatású autós eseménye, ahol ha van valakinek valami a tarsolyában, előrukkol vele, hogy minél nagyobb port kavarjon. A Honda bejelentette, hogy fel fogja gyorsítani az elektromos/hibrid autói gyártását, 2025-re. A korábbi terveik szerint ugyanis az Európában eladott autóik kétharmada villamosított lenne az öreg kontinensen, ezt most 100%-ra módosították. És mégis melyik modellt érintené ez legérzékenyebben?

A Type R-t.

Genfben megszólaltatták Hitomi Koheit, az E prototípus projektmenedzserét, aki azt mondta, gondolkodtak azon, hogy a Civic Type R teljesen elektromos legyen. Azonban végül ezt az ötletet elvetették, mert ahogy mondta, a Type R mindig is a kormányzáson és a vezetési élményen alapult, ezt pedig nem tudták volna pótolni, ha a teljesen elektromos felállásra állnának át.

„Nem ez az helyes útja a Type R-nek” – fogalmazott.

Azok alapján, amit mondott, inkább egy hibridizált Type R-re fókuszálnának, ahol a nem károsanyag-kibocsátás és a fogyasztás minimalizálásán lenne a hangsúly. Sokkal inkább azon, hogy még élvezetesebb legyen vezetni.

Honda Civic Type R elsőkerekes japán sportautó

„Az emberek siránkoztak, amikor azt mondtuk, hogy turbófeltöltőt használna a Type R, de most már értékelik azokat a lehetőségeket, amiket ez nyújt. Úgy hiszem, ugyanez lenne a helyzet a villamosított autókkal is, az emberek akik szeretik a Type R-t be fogják látni, hogy mennyit képes hozzáadni a vezetési élményhez. Csak meg kell találnunk a legjobb tulajdonságait, amik relevánsak a Type R-nek, hogy feljavítsuk a vezetési élményt anélkül, hogy elvesztenénk azt, ami a Type R-t azzá teszi, ami” – mondta Hitomi.

Annak ellenére, hogy ez nem egy hivatalos bejelentés, nem gondolom, hogy ne kéne komolyan venni, ha valaki a Hondától ilyet nyilatkozik.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom