Hírek a Ferrari háza tájáról, fókuszban a SUV és a hibridek

A Ferrari nem gyárt SUV-t, vagy legalábbis nem annak fogja hívni.

Fontos hírek érkeztek Olaszországból. A Ferrari ugyanis a hosszú ideig regnáló vezérigazgató, Sergio Marchionne halála után szeretné biztosítani a befektetőket a jövő jelentős mérföldköveiről. A két fő kérdés, hogy hogyan kezelik majd az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásokat, illetve milyen körülmények között mutatják be a régóta várt SUV modellt.

A Maranellóban tartott Capital Markets megbeszélésen a vállalat egy ötéves tervet mutatott be. Elhangzott egy csomó olyan információ, ami kevésbé érdekes, de kiválogattam a legfontosabb szalagcímeket, kulcsszavakat.

A Ferrari nem gyárt SUV-t

Erre azért felkaptad a fejed, ugye? Az igazság az, hogy bizonyos szempontból SUV modellt gyárt a Ferrari, ám az új vezérigazgató, Louis Camilleri „nem akarja hallani az SUV rövidítést a Ferrarival egy mondatban”. A vállalat álláspontja szerint az ő autójuk merőben más lesz az eddigieknél, és mindenféle rövidítést felülír majd.

„Senkit nem szeretnék megsérteni, aki az SUV rövidítést szabadon használja”, mondja a vezérigazgató. „Általános értelemben véve az SUV elnevezés nem passzol a márkához, és mindahhoz, amit a Ferrari képvisel. Az általunk gyártott autó annyira egyedülálló lesz, hogy újra kell fogalmazni az elvárásokat. Minden elemében Ferrari lesz, olyan kiegészítőkkel, melyeket eddig még soha nem láthattunk.”

A „nem SUV”, hibrid meghajtású modellt körülbelül 2022-ben mutathatják be. A Purosangue – olaszul fajtiszta, telivér – elnevezésről sok szó esett a sajtótájékoztatón, ám ezzel kapcsolatban még vannak homályos foltok.

Jönnek a hibridek (és még sok minden más)

Igen, Camilleri valóban azt mondta, hogy a klímaváltozás egy „lehetőség”, a vállalat pedig készen áll a kihívásra az alacsony károsanyag-kibocsátású Ferrarik terén.

2022-re ugyanis a Ferrari kínálatának 60%-a hibrid meghajtású lesz. A kínálatot négy fontos alappillérre támaszkodva állítják össze, a „Sport” az egyik, mint például a Ferrari 488. A 488-as utódja (valószínűleg V8-as hibrid, 400 lóerő/liter, elképesztő adatok) csak bevezető modell lesz, méghozzá egy újabb középmotoros szuperautó elé, melynek teljesítménye még nagyobb lesz.

Ferrari 488

A következő kategória a GT – a Portofino és GTC4 Lusso modellek otthona. Ebbe a kategóriába tartozhat a „nem SUV”, valamint a kínálat tetején lévő GT modell is, mely a Ferrari aranykorára emlékeztet.

Majd jön a „Special Series” kategória, olyan autókkal, mint 488 Pista, F12 TDF és társaik. Az utolsó kategória az „Icona” - exkluzív modellek, a történelem legendás Ferrari autóivnak átdolgozásai. A vállalat egyik fő célja, hogy új ügyfeleket toborozzon, az „Icona” viszont csak a legelhivatottabb (értsd: kőgazdag) vásárlókat célozza meg. Az első ilyen modellt, a 812-es alapján készült Barchetta hamarosan be is mutatják.

Lesz néhány egyedülálló modell is

A rendszerben nincsenek benne az abszolút egyedi modellek, mint az SP38, vagy a 458 MM Speciale, melyekből a Ferrari évente mindössze két-három darabot gyárt. A LaFerrari helyettese is érdemel pár szót, ám erre azért még várnunk kell egy kicsit.

Összességében ígéretes dolgok ezek, hiszen 15 bemutató várható 2018 és 2022 között. Némelyik modell hibrid V6-os motort kap, valamint a Ferrari megerősítette azt is, hogy 2022-ig nem állnak le a V12-es szívómotorral sem, ami mindenképpen jó hír.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom