Így fest a Toyota GR Supra Concept szárnyak nélkül

Sokak számára talán csalódást jelentett, hogy a Genfi Autószalonon nem következett be a régóta vált Toyota GR Supra bemutatója. Egyelőre be kellett érnie a közönségnek a koncepcióval, ami azonban önmagában is elég látványos.

Az már régen napvilágot látot, hogy a Toyota újraéleszti, feltámasztja a Supra nevet. A koncepció alapján bepillantást nyerhetnek a kíváncsi szemek az autó tervezési megoldásaiba is. Lekerülnek a versenysportra emlékeztető elemek: a szponzori feliratok, a szárnyak, a diffúzor, a végeredmény pedig egy sorozatgyártású autó. Mindez egyelőre digitális formában látható csupán.

Nos, a történet azért nem ennyire egyszerű. Amit a drága Photoshop-mester csinált, az gyakorlatilag egy szervátültetés – a koncepcióról minden versenyautós elem lekerült – az FT-1-es alap vázába, ahonna a Supra külső elemeinek nagy része származik. A kerekek és a diffúzor nélkül – amiket jelenleg nehéz pontosan megjósolni – nagyjából így fog kinézni az új Supra.

Toyota Supra GR szárnyak nélkül

Ami a műszaki adatokat illeti, a legfrissebb hírek szerint a BMW-től átvett hathengeres motort fogják használni, és állítólag nem lesz kézi sebességváltó. A hivatalos bemutatóra viszont még egyelőre várni kell, könnyen lehet, hogy egészen a 2019 januárjában esedékes Detroiti Autószalonig.

A Toyota Supra az autógyártás történeték egyik legendás alakja, melyet 1978-tól egészen 2002-ig gyártottak. Olyan híres számítógépes játékokban is megjelent, mint a Grand Theft Auto (GTA), Gran Turismo, a Need for Speed, vagy éppen a Forza Motorsport, sőt a filmvásznon is láthatta a közönség, hiszen szerepelt a Halálos Iramban című filmekben is. A Supra komoly múltra tekint vissza a gyorsulási versenyek, illetve különböző versenysorozatok terén is, szerepelt a nemzetközi túraautó-világbajnokságban, valamint a rali-világbajnokságban is.

1994-ben a negyedik generációs Supra megkapta a legjobb dizájnért és tervezésért járó díjat a Popular Mechanics magazintól.

Száz szónak is egy a vége, az új Toyota GR Supra megjelenését nagy érdeklődés övezi, talán nem véletlenül. Te várod már? Írd meg a véleményed hozzászólás formájában a Facebookon.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom