Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Az Aston Martin kiadta az új Vantage Roadster prototípusának első képeit a pár hónap múlva esedékes bemutató előtt. A Porsche 911 riválisának hardtop kupé-változata jelenlegi formájában 2018 óta van a piacon, miután a 2017-es eladó, miután a 2017-es Los Angeles-i Autószalonon debütált a nagyközönség előtt.

A Roadster megtartja a kupé alacsony, széles vonalait, a stílusmódosításai pedig az összecsukható vászon tetőben ki is merülnek. A Vantage vékony hátsó lámpatestét és a spoilert is megörökölte csakúgy, mint az első splittert és a diffúzort. A hátsó összefüggő lámpasor - amely összeköti az autó két végét - alatt dupla-dupla kipufogóvégek és egy igen menő diffuzor található. Az orr részen a megszokott Astonos vonalak köszönnek vissza a tető nélküli modellen, szóval nem lett csúnya.

Az új Aston Martin Vantage Roadster elölről fotózva, menetközben

Az új Vantage Roadster bevezetésével az Aston Martin jelenlegi minden modellje rendelhető konvertible változatban is, kivéve a négyajtós Rapide szedánt, amely jelenleg csak teljesítményorientált AMR kivitelben kapható. A Vantage AMR változata kínálja a paletta egyetlen hatsebességes kézi sebességváltóját.

A Vantage Roadster műszaki részleteit még nem fedték le, de várhatóan ugyanazt az 510 lóerős iker-turbós 4 literes V8-as AMG motort fogja használni, mint a kupé. Bár a 3,6 másodperces 0-100 sprintidő valószínűleg lassabb lesz az összecsukható tető extra súlya és a szükséges szerkezeti merevítések miatt, de a roadster élményből nem fog elvenni egy cseppet sem.

Az új Aston Martin Vantage Roadster oldalról fotózva, menet közben

Az Aston Martin megerősítette, hogy a modell globálisan elérhető lesz 2020 tavaszától. Akárcsak a DB11 Volante esetében, várhatóan 8%-kal lesz drágább a hard top változatnál, így körülbelül 130 500 font indulási ár várható, amely átszámolva 45,5 millió forint

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Egyedi Edizione Ribelle kiadások és új GT Sportcsomagok érkeznek a Maserati jóvoltából ebben az évben.

Tovább olvasom
Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera egy igazi fenevad, ezt támasztja alá Matt Farah, a The Smoking Tire Youtubere is, aki nem is olyan régen kipróbálhatta.

Tovább olvasom
Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom