Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Az Aston Martin kiadta az új Vantage Roadster prototípusának első képeit a pár hónap múlva esedékes bemutató előtt. A Porsche 911 riválisának hardtop kupé-változata jelenlegi formájában 2018 óta van a piacon, miután a 2017-es eladó, miután a 2017-es Los Angeles-i Autószalonon debütált a nagyközönség előtt.

A Roadster megtartja a kupé alacsony, széles vonalait, a stílusmódosításai pedig az összecsukható vászon tetőben ki is merülnek. A Vantage vékony hátsó lámpatestét és a spoilert is megörökölte csakúgy, mint az első splittert és a diffúzort. A hátsó összefüggő lámpasor - amely összeköti az autó két végét - alatt dupla-dupla kipufogóvégek és egy igen menő diffuzor található. Az orr részen a megszokott Astonos vonalak köszönnek vissza a tető nélküli modellen, szóval nem lett csúnya.

Az új Aston Martin Vantage Roadster elölről fotózva, menetközben

Az új Vantage Roadster bevezetésével az Aston Martin jelenlegi minden modellje rendelhető konvertible változatban is, kivéve a négyajtós Rapide szedánt, amely jelenleg csak teljesítményorientált AMR kivitelben kapható. A Vantage AMR változata kínálja a paletta egyetlen hatsebességes kézi sebességváltóját.

A Vantage Roadster műszaki részleteit még nem fedték le, de várhatóan ugyanazt az 510 lóerős iker-turbós 4 literes V8-as AMG motort fogja használni, mint a kupé. Bár a 3,6 másodperces 0-100 sprintidő valószínűleg lassabb lesz az összecsukható tető extra súlya és a szükséges szerkezeti merevítések miatt, de a roadster élményből nem fog elvenni egy cseppet sem.

Az új Aston Martin Vantage Roadster oldalról fotózva, menet közben

Az Aston Martin megerősítette, hogy a modell globálisan elérhető lesz 2020 tavaszától. Akárcsak a DB11 Volante esetében, várhatóan 8%-kal lesz drágább a hard top változatnál, így körülbelül 130 500 font indulási ár várható, amely átszámolva 45,5 millió forint

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom