Így készül a Ferrari SF90 Stradale – Videó

Az olasz gyártó betekintést enged első plug-in hibridjének gyártási folyamatába.

Ez a jelenlegi legerősebb közúti autó a Ferrari kínálatában, a nagy teljesítményű hibrid gyártásának kulisszáiba enged betekintést a cikkben található videó. A képkockák mindegyikén látszik a profizmus, a belefektetett idő. Tetszik, hogy gyártási folyamat minden szakaszát érinti, viszont kevés magyarázattal szolgál arról, hogy éppen mit látunk.

A Ferrari SF90 Stradale erőcsúszás közben

A maranellói gyárban emberek és gépek együtt dolgoznak az autók elkészítésén, a motorokat pedig kézzel szerelik össze. A tökéletesre törekvés jegyében komoly minőségellenőrzési rendszeren megy át minden összeszerelt alkatrész. A legérdekesebb részlet számomra a tervezési folyamat bemutatása volt, amiben a régi iskola hagyományos megoldásai keverednek a virtuális valóság alkalmazásával. Ez a kettősség jellemző a belső térre is, hiszen a bőrt géppel vágják, de kézzel tökéletesítik.

A Ferrari SF90 Stradale hátulról fotózva

Az SF90 Stradale, vagyis a Ferrari új zászlóshajója minden egyes porcikájában tükrözi s profizmust, nem véletlen áll a 812 Superfast felett. A motorházteteje alatt egy 4,0 literes turbós V8-as található (ugyanaz, mint ami az F8 Tributóban), amihez még 3 elektromotor is társul. Az erőt pedig egy duplakuplungos 8 fokozatú automata váltó viszi át. Ennek köszönhetően 986 lóerő leadására képes.

A Ferrari zászlóshajója szemből fotózva

Az egyik villanymotor a benzinmotor és a sebességváltó között kapott helyet, ez képes visszanyerni a fékezésből származó energiát. A másik két elektromotor pedig az első tengelyt hajtja, így az SF90 Stradale összkerékhajtással rendelkezik. Teljesen elektromos üzemmódban ezek mozgatják az autót, ennek megfelelően csak az elsőkerekeket hajtja és egészen 135 km/óráig repíti a kasztnit a tiszta energia. A V8-nak és az elektromos hajtásnak köszönhetően a maximális sebessége 340 km/óra. Ez a bestia 2,5 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/órára és a 200 km/órás tempó eléréséhez is csupán 6,7 másodperc kell neki. A Fiorani tesztpályán 1:19-es kört ment, ez 0,7 szekundummal gyorsabb a LaFerrari hibrid idejénél.

Nem csak gyorsabb, de még jobban is használja az elektrifikációt, amelynek nem volt teljesen elektromos módja. Továbbá az SF90 Stradale rendszeres gyártási ciklussal rendelkezik, mint a Ferrari többi modellje.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom