Így megy 7 perces időt egy 488 Pista a Nürburgringen – VIDEÓ

A Ferrari szupersportautója keményen bevetette magát a Zöld Pokolba.

Sok olyan hír születik, melyek arról szólnak, hogyan tesztelnek egy bevezetésre készülő modellt a Nürburgringen. Ezek sokszor prototípusok, melyeket még kívülről álcázott kivitelben visznek el a versenypályára. Az utóbbi időben volt szó a Volkswagen ID.R elektromos autó, az új Subaru BRZ és még sok más jármű köridejéről is többek közt.

Most egy már sorozatgyártású autóról, a Ferrari 488 Pista modellről készítettek egy ütős videót, ahogyan megtámadja a Nürburgring 20,8 kilométeres aszfaltcsíkját. Az olasz sportautó nem akármilyen paraméterekkel rendelkezik, hiszen a 3,9 literes V8-ból 720 lóerőt, valamint 770 Nm maximális forgatónyomatékot hoztak ki. A motorban több új alkatrész, többek közt átdolgozott vezérműtengelyek, egy nagyobb intercooler, erősített dugattyúk, titánium hajtókarok és az új leömlő teszi a dolgát, a videóból jól láthatóan nagy sikerrel.

Az erőt egy hétsebességes, duplakuplungos automata juttatja el a kerekekhez, a váltási idő verseny módban pedig mindössze 30 milliszekundum. A 488 GTB modellnél 9 kilóval könnyebb Pista 20 százalékkal több leszorítóerőt is termel, ezek pedig fontos tényezők egy ilyen megmérettetésen.

A Sport Auto tesztpilótája, Christian Gebhardt egy elég jó időt ment a Pistával, egészen pontosan 7:00.03-as kört teljesített, mely gyakorlatilag egy hétperces menetnek mondható. Az autó egyébként teljesen gyári volt, a felniken pedig Michelin Pilot Sport Cup 2 R K1 gumik feszültek. Ez az kör gyorsabb a Mercedes-AMG GT R Pro, a Porsche 911 GT3 RS és a Nissan GT-R Nismo idejénél is.

A Pista egyébként 2,85 másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 340 km/óra. Ezzel semmiképp sem tartozik a lassú autók közé, a köridő pedig igazolta is ezt. Feltehetően, ha még egy kicsit reszelnének rajta, akkor 7 perc alá is be tudnák vinni az időt, a tuningolt változatokról nem is beszélve. Szégyenkeznie így sem kell a Pistának, hiszen komoly autókat utasított maga mögé.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Zeitler Mátyás

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom