Így nézhet ki a 2020-as Mercedes-Benz S-osztály

Hamarosan érkezik az új S-osztály! A cikkben található videó betekintést enged a tervezők által megálmodott új formákba.

A legutóbbi kémfotókon látszik, hogy a hetedik generációs S-osztály külseje drasztikusan megváltozik az elődökéhez képest. Most először viszont álca nélkül is látható tehát a Mercedes újratervezett luxus szedánja.

Az orrán egyből szembetűnik az átszabott hűtőrács és a fényszórók, az előbbi jóval szögletesebb és nagyobb lett. Úgy tűnik, próbálja felvenni a lépést a BMW nagyobb veséivel, ám erősen kérdéses, hogy jó-e ez az irány. Ennek ellenére teljesen arányosak a szedán méreteivel.

A hetedik generációs Mercedes S-osztály hátulról

A 2020-as S-osztály hátulja felé haladva gyakorlatilag alig változott valami az elődökhöz képest, a hátsó lámpáknál azonban látszik, hogy megkapta az új LED-es technológiát és modernebb kinézetet, melynek alapjául az új CLS és egyéb jelenlegi Mercedes modell szolgálhatott.

A modernebb külső formák mellett a beltérre is nagy hangsúlyt fektetnek, ahol az eleganciát szeretnék ötvözni majd a legidőszerűbb technológiával. A legújabb kémfotókon látszott, hogy szinte teljesen új belsőt kap mind az anyagok, mind a formák tekintetében.

A legszembetűnőbb újítás a Tesláéhoz hasonló álló tájolású hatalmas érintőképernyős infotainment rendszer lesz. Innen lehet majd vezérelni szinte mindent, beleértve a klímát és az ülésfűtést is. Az óracsoportot is digitálisra cserélik, valamint a hírek szerint nagyon komoly önvezető és vezetősegítő rendszert kap majd a szedán.

Az új Mercedes-Benz S-osztály oldalról

Azt rebesgetik, hogy az új S-osztály egy 2,9 vagy egy 3,0 literes sorhatos hibrid benzin- vagy dízelmotort fog kapni, melynek tisztán elektromos hatótávolsága meghaladhatja a 100 km-t. A sorozat legdurvább modellje az S 63 névre hallgat és az AMG 4 literes, dupla turbós V8-asát kapja 48 voltos mild-hibrid rásegítéssel és a szokásos kilencsebességes automata erőátvitellel. Ehhez legalább 463 lóerő és 700 Nm nyomaték társul. Valamint elérhető lesz a 4MATIC négykerékmeghajtás is.

A korábban sokat emlegetett videót pedig itt lehet megnézni:

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom
Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Ares S Project: egy 715 lóerős Corvette alapú sportkocsi

Egyedi kasztniban egy C8-as Corvette V8-as motorja, 178 millió forintért.

Tovább olvasom