Így nézne ki a G-osztályos Mercedes a BMW és az Audi orrával - KÉP

41 év, 400 ezer legyártott autó, és szinte változatlan formavilág.

A Mercedes-Benz G-osztályból 2020. december 4-én készült el a 400 ezredik darab, ráadásul ez a német gyártó második leghosszabb ideje gyártott modellje, amely 1979-ben, vagyis 41 éve kezdte meg pályafutását. Ez is jól példázza, milyen közkedvelt és sikeres a G-osztály.

Eredetileg 1972-ben, Mohammad Reza Pahlavi, az iráni sah javaslatára (aki annak idején jelentős mennyiségű részvényt birtokolt a Mercedesben) kezdték el fejleszteni a G-osztályt, amit kifejezetten katonai célú járműnek szántak. Néhány évnek el kellett telnie ahhoz, míg a civilek is kipróbálhatták a W460-as kódjelű modellt, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

Éppen ennek a hosszú és gazdag történelmi múltnak köszönhető, hogy a márka híveinek talán szentségtörő módon egy dizájner eljátszott a gondolattal: vajon hogyan is nézne ki egy G Merci, ha a BMW, vagy az Audi jellegzetes orr-részét illesztenék rá.

Mercedes-Benz G-osztály a BMW és az Audi orrészével - látványterv

A két megoldás közül a BMW orra kifejezetten jól áll a Mercedesnek. Az X7-esről kölcsönvett hatalmas hűtőrács méretének és szögletes kialakításának köszönhetően kimondottan jól passzol a G-osztály arculatához. A fényszórók úgy festenek, mint egy igazi szempár, ezáltal még agresszívabb megjelenést kölcsönözve a német SUV-nak.

A BMW hűtőrácsa egyáltalán nem hat tájidegennek a G-osztályos Mercedes orrán, az Audi dizájnja azonban túlzottan modernnek hat, és elüt a terepjáró szögletes, dobozos formavilágától. A lámpatestek még egészen jól illeszkednek a jármű orr-részébe, de a hűtőrács határozottan visszakívánkozik egy olyan autóra, amelynek Q is van a nevében.

Mercedes-Benz G-osztály szemből

Mercedes-Benz G-osztály utastere

Szerencsére ezek csak látványtervek, és a G-osztály formavilága továbbra is változatlan marad. A csillagos márka patinás SUV-jának megjelenése jóformán változatlan maradt az elmúlt 41 évben a futószalagról legurult 400 ezer autó esetében.

Talán a legnagyobb módosítást a G Merci esetében az jelenti, hogy míg a korai modellek esetében a fényszóró és a hűtőrács egy síkban voltak, addig az egyre újabb változatokon a maszk szép lassan, de biztosan kitolódott az orr síkjából. Így napjainkra talán már nem annyira szögletes a forma, mint 1979-ben volt.

Forrás:

autoevolution

Ajánlott cikkek:

Szerző: Pannonhandel Invest Zrt.

Friss Híreink

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

Mercedes-AMG SLS Electric Drive – az EV-történelem 740 lóerős úttörője

3,9 másodperces 0-100-as gyorsulás, potom 149,5 millió forintért.

Tovább olvasom
Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Így nézne ki a klasszikus E31-es BMW modernizált változata?

Retró megjelenésű GT autó, a modern BMW modellek stílusjegyeivel fűszerezve.

Tovább olvasom
TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

TOP 5+1 menőség, amit a 2022-es Porsche 911 GT3-tól megkaphatsz

A 911 GT-széria 992-es generációja végre megérkezett.

Tovább olvasom
TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

TOP 5 legdrágább különböző BMW a német használtautó-piacon

4 klasszikus bajor modell, és egy meglepően friss darab, elképesztően sok pénzért.

Tovább olvasom