Íme a Lambo versenydivíziójának szülötte, az Essenza SCV12

A 830 lóerős hipersportkocsit csak versenypályán lehet majd használni.

Ezzel a szörnyeteggel tér vissza a Lamborghini a kőkemény, versenypályára megálmodott sportautók porondjára, íme az Essenza SCV12. A Lambo versenydivíziója, a Squadra Corse által megépített, köridőgyilkos hipersportkocsi hamisítatlan, színtiszta versenyzési élményt kínál. És olyan legendás elődök közvetlen leszármazottjának számít, mint például a Diablo GTR, vagy a Miura Jota.

Az Essenza SCV12, vagyis „esszencia” elnevezés a Lamborghini által valaha épített legerősebb, V12-es szívómotorra utal és megtalálható benne az olasz gyártó versenytapasztalatának színe-java. Nem is csoda, hogy büszkék rá, hiszen az erőforrás a gyár adatai szerint több mint 830 lóerő teljesítményre képes. „A Lamborghini egy olyan márka, amely folyamatosan a jövőbe tekint és az új kihívásokat kutatja” – árulta el Stefano Domenicali, a cég vezérigazgatója.

Lamborghini Essenza SCV12 szemből

Ez ugyanis egy verseny Lamborghini, amit a mérnökök kifejezetten a pályára fejlesztettek. Így a Squadra Corse szakemberei nyugodtan elrúghatták a pöttyöst. Az egész autót egy „új generációs”, szénszálas monocoque köré tervezték. Ennek köszönhetően nincs szükség bukókeretre, az autó mégis megfelel az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) prototípusokra vonatkozó szabályainak és biztonsági előírásainak.

A 6,5 literes, V12-es erőforráshoz különleges kipufogórendszert csatlakoztattak, amely segít csökkenteni az ellennyomást. Az új, hatsebességes, szekvenciális, X-trac sebességváltót teherviselő elemként építik be. Ez segít merevebbé, és egyúttal könnyebbé is tenni a kocsit. Ha már a súlynál tartunk, az Essenza SCV12 kivételes teljesítmény-súly aránnyal rendelkezik, hiszen 1,66 lóerő jut minden kilogramm megmozgatására. Ráadásul az utcai V12-es Lambókkal ellentétben ez az autó csak a hátsókereket hajtja (nem mind a négyet), a mechanikus önzáró differenciálmű révén pedig a pilóta beállíthatja tapadás optimális mértékét pályától függően.

Lamborghini Essenza SCV12 hátulról

Az SCV12 agresszív formavilága magában hordozza az összes, tipikus Lamborghini jellemvonást. A kocsi több leszorítóerőt generál, mint egy GT3-as autó és olyan aerodinamikai megoldásokat alkalmaz, melyeket a márka versenyautói ihlettek. Az orrészen és a tetőn található légbeömlők nemcsak a teljesítmény fokozásában és a motor hűtésében játszanak fontos szerepet, de a tapadást is növelik. Abból pedig nincs hiány, hiszen 250 kilométer/órás tempónál mintegy 1 200 kilogramm leszorítóerőt termel az autó. Ebben segít a Huracan Super Trofeo EVO-ról származó első szplitter és a hatalmas, egyedi tervezésű, karbon hátsó légterelő is.

A 19 collos első és 20 collos hátsó felnik magnéziumból készültek, míg a fékeket a Brembo, az abroncsokat pedig a Pirelli szállítja. És annak érdekében, hogy a boxban minél könnyebben cserélhetőek legyenek, a karosszéria mindössze három elemből áll.

De hol van a csapda? Nos, az Essenza SCV12-ből mindössze 40 darabot készít a Lamborghini. Ám arról nem szólnak a hírek, hogy mennyibe is fog kerülni a fenevad. Az azonban bizonyos, hogy mélyen a zsebébe kell majd nyúlni annak, aki szeretné megtapasztalni, milyen élményt is nyújt ez a hipersportkocsi.

Lamborghini Essenza SCV12 beltere

Ugyanakkor még a legszerencsésebbek sem vihetik majd haza az autót. Nekik a Lambo fogja tárolni az SCV12-t az olaszországi Sant’Agatában található gyár egyik vadonatúj hangárában. Ráadásul megkapják a Tecnobody „Lamborghini Squadra Corse Drivers Lab” nevű edzésprogramot is, melynek részeként az ötszörös Le Mans-i 24 órás győztes Emanuele Pirrótól és a Squadra Corse versenyzőjétől, Marco Mapellitől tanulhatnak az Essenza SCV12 tulajdonosai. Emellett a Squadra Corse biztosítja az autók műszaki felkészítését, az alkatrészeket, és a technikai támogatást. Mindezt a Lamborghini által szervezett pályanapok keretében, kizárólag az FIA „Grade 1” minősítéssel rendelkező helyszíneken, mint Magny-Cours, Valencia, Imola, vagy esetleg éppen a Hungaroring.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

A BMW dizájnfőnökét nem zavarja, ha utálod az új vesét

Christopher Weil szerint egy autó tervezése során a határokat kell feszegetni.

Tovább olvasom
A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Lamborghini Aventador utódjában is marad a V12-es szívómotor

A Siánhoz hasonlóan egy hibrid rendszer is segíti majd a hajtást.

Tovább olvasom
Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

Ezért nem készült el soha a BMW i8 462 lóerős, Alpina változata

A négyhengeres motor használata tengernyi problémát okozott.

Tovább olvasom
720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

720 lóerőt présel ki a Novitec a McLaren 620R-ből

Némi átalakítással hozzácsaptak még 100 lovat a méneshez.

Tovább olvasom