Íme Robert Downey Jr. 1974-es BMW 3.0 CS-e

Úgy tűnik, Vasembernek az autók terén is remek ízlése van.

A szénszálas technológia specialistájának számító SpeedKore számára nem újdonság a restomod, vagyis a modernizáló felújítás. A portfóliójukban megtalálhatóak a Ford, a Chevrolet, a Dodge és a Plymouth felújított klasszikus és modern izomautói is. És bár eddig kifejezetten amerikai vasakkal foglalkoztak, most szakítottak a trenddel és átépítettek egy 1974-es BMW 3.0 CS-t, kifejezetten Robert Downey Jr. kedvéért.

Nem ez az első alkalom, hogy a SpeedKore és Vasember együtt dolgozik, hiszen korábban készítettek már egy 1970-es Ford Mustang Boss 302-est, valamint egy 1967-es Chevrolet Camarót is, amit a színész kollégájának, az Amerika Kapitányt megformáló Chris Evansnek ajándékozott. Ám a cég most először vett kezelésbe egy bajor kocsit, mégpedig egy kecses, 1974-es BMW E9-et.

Robert Downey Jr. SpeedKore BMW 3.0 CS-e szemből, menet közben

A SpeedKore hagyományosan karbonból készíti el az autói karosszériáját, ám Downey Jr. kocsijának esetében az eredeti, acélból készült elemeket újították fel a lehető legnagyobb alapossággal, mégpedig házon belül. A cég azonban nem tudott teljesen elszakadni a hagyományaitól, így az új első és hátsó lökhárítót és a küszöböt is szénszálas anyagból készítették, ezzel is ráerősítve az autó modern-klasszikus kinézetére.

A BMW kasztnija téglavörös fényezést kapott, alá pedig a HRE háromrészes, kovácsolt könnyűfém felnijei kerültek. Ezek mögött bújnak meg a Bilstein lengéscsillapítók, valamint az elöl hat, hátul pedig négydugattyús Brembo féknyergek.

Robert Downey Jr. SpeedKore BMW 3.0 CS-e hátulról, menet közben

Alaposan szemügyre véve, találhatunk néhány meglepő változtatást is az autó külsején. A karosszérián körbefutó díszcsík és a hátsó szpoiler is faerezetre emlékeztető mintázatot kapott. Ezt „hydro dip” technikával vitték fel a felületekre. Downey azért kérte ezeket a módosításokat, hogy legyen kapcsolat az BMW külseje és belseje között. Ugyanis a Nardi kormányon és a műszerfalon is ugyanez a szürke faerezet köszön vissza, ami nagyszerűen kiegészíti a kávébarna bőrborítást, valamint az ajtókon és az ülések közepén található szürke szövetet.

Bár a beltér első ránézésre nagyjából gyárinak tűnik, a SpeedKore valójában teljesen megszabadult a BMW E9 műszerfalától, és a Classic Instrumentstől beszerzett műszeregységre cserélte. Emellett elhelyeztek egy infotainment kijelzőt is, igaz, ezt sikerült jó alaposan elrejteni szem elől. A hátsó ülések alá egy kárpitozott csomagtartó került (valószínűleg itt tartja Robert a Vasember páncélját), míg a valódi csomagtartóban egy bőrrel bevont hűtőládát is találunk. Igazán hangulatos lehet ebben a verdában megérkezni a tengerpartra, lehúzott ablakokkal, nyitott napfénytetővel, miközben a csomagtartó tele van pakolva a kedvenc üdítőddel, szendviccsel, és természetesen jégkrémmel.

Robert Downey Jr. SpeedKore BMW 3.0 CS beltér

Robert Downey Jr. SpeedKore BMW 3.0 CS motortér

Ám, a hírek szerint Vasember verdája nemcsak a tengerparton krúzolásra jó, hanem rendesen oda lehet lépni neki. Míg az eredeti autóban egy M30-as kódú, 3 literes, karburátoros sorhatos dolgozott, addig a SpeedKore a Bömös erőforrását egy befecskendezéses, 3,6 literes S38 motorra cserélte, ami eredetileg az E34 M5-ben volt megtalálható. Így most az eredeti 180 helyett 311 lóerő és 360 Nm forgatónyomaték repíti az autót.

Szóval Robert Downey Jr. és a SpeedKore egy szemet gyönyörködtető (tudom, ez ízlés kérdése, de nekem határozottan bejön) restomodot készítette. Csak ezúttal Detroit helyett az alapanyagot Münchenből szerezték be. Személy szerint bízom benne, hogy látunk még a jövőben közös munkát tőlük, mondjuk valami igazán klasszikus angol vasat. Egy Aston Martin DB5-öt, vagy esetleg egy Jaguar E-Type-ot?

Forrás:

Motor1

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kóti Gergő

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom