Itt az 1003 lóerős Audi RS6 Avant hibrid

Az Audi RS6 eredeti változata sokak nagy kedvence volt, nagyon hiányzik a 602 lóerős V8-as kombi.

Amíg türelmesen várják az Audi-rajongók az A6-os legmodernebb változatát, az RS6 hibrid változatában lehet gyönyörködni. Valóban létezik a címben említett modell? Nos, engedd meg, hogy bemutassam, mi is történik pontosan az Audi háza táján.

A ráncfelvarrás előtt álló AudiRS6 Avant, melyet egyelőre álruhában láthatsz, az Audi és az Abt Sportsline tuning vállalat közös terméke. Az Audi megbízta ezeket az ügyes kezű srácokat, hogy a régi RS6 helyére fejlesszenek ki egy új modellt. A régi 695 lóerős volt, végsebessége pedig 318 km/h. Hogy elég erőteljes-e? Lehet, de nem az Abt számára...

Audi RS6

Az autó egyszerűen az Abt Audi RS6-E nevet viseli. Ez az első Audi RS hibrid változatban. Egy elektromotor van beépítve a sebességváltóba, ez egyfajta gyorsítórendszerként működik. Az elektromotor 284 lóerős – erősebb, mint az új Renault Sport Megane motorja – a nyomatéka pedig 317 Nm.

Ahelyett, hogy egy hatalmas méretű akkumulátorral tovább terhelték volna az RS6-ot, az Abt munkatársai egy 13,6 kWh-s csomaggal rukkoltak elő, a gyorsító funkció pedig csak 100 km/h-s sebesség felett elérhető.

Természetesen a benzines motort sem hanyagolták el. A 4 literes, ikerturbós V8-ashoz hozzácsapták az Abt Power R csomagot, mellyel a teljesítmény 718 lóerőre ugrik fel, amellyel az Aston Martin DBS Superleggera is rendelkezik.
Képzeld magad egy olyan helyzetbe, amikor kigyorsítasz a 718 lóerős Audi RS6-tal, és közben azt gondolod:

„Nekem ez nem elég gyors”.

Kezd a fejedbe szállni a sebesség. Ezen ponton megnyomhatod a „varázsgombot”, az összetett rendszer teljesítménye pedig 1003 lóerősre, a leadható nyomaték pedig 1290 Nm-re növekszik. Igen, jól látod. Itt van egy családi autó, amely bivalyabb, mint a Bugatti Veyron.

Nulláról százra 3,3 másodperc alatt képes felgyorsulni, és ekkor még nincs bekapcsolva az elektromos löket. Az Abt nem adott ki 100-200 vagy 0-300 gyorsulási adatokat, ám valószínűleg azok is elég durvák lehetnek. A végsebesség állítólag 300 km/h.

Lehetséges, hogy a hivatalos RS6 a Porsche Panamera Turbo S e-Hibrid technológiáját használja. Felkeltette az Abt házi kísérlete az érdeklődésedet? Ha nem, akkor nézz szét a képek között, és tekintsd meg az Abt promóciós kisfilmjét. Tekerd fel a hangerőt, ha mered.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

2021-ben jön az 530 lóerős Mercedes-AMG GT Coupe

54 lóerővel erősödik az alapkivitel.

Tovább olvasom
844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

844 lóerős Le Mans Editiont készít a McLaren a Senna GTR-ből

Az 1995-ös Le Mans-i győzelem 25. évfordulójára emlékezik a brit gyártó.

Tovább olvasom
Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Feltűnő külsővel és 948 lóerővel vadít a Nebulus Porsche Cayenne

Átírták a motorvezérlést és kivették a végsebesség limitert is, hogy jobban hasítson.

Tovább olvasom
Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Különleges és radikális modellek a Maserati Fuoriserie programban

Klasszikus, sportos, futurisztikus és határozottan egyedi megjelenést kínálnak.

Tovább olvasom